Esti obligată să stai acasă? Ce poti face în casă

11 March of 2020

Suntem atât de obișnuit să fim activi și să ne petrecem cea mai mare parte din timp dincolo de siguranța căminului, încât atunci când din cele mai diferite motive suntem obligați să stam acasă (cum este această perioadă, când regulile de siguranță sau carantina ori izolarea la domiciliu, din cauza epidemei de coronavirus, ne obligă), avem o stare de debusolare, nu ne găsim locul și parca nu știm ce să facem.

Ești obligată să stai acasă? Din diferite motive te-ai decis să rămâi câteva zile acasă? Iată idei provocatoare care să te facă să te simți bine acasă și să folosești eficient și plăcut acest timp.

Nu este un dezastru să fii nevoit să stai acasă. Dacă simți că nu este confortabil pentru tine, gândește-te cât de multe au fost zilele în care primul gând dimineața era: ”Ce aș putea spune ca să rămân acasă, azi?

Nevoi urgente

♦ In functie de intervalul de timp în care trebuie să stai în casă fă un inventar rapid al lucrurilor de care ai nevoie și al celor de mâncare pe care le ai. Ce este prin congelator, prin cămara. Pasul următor este să faci rapid una, doua comenzi online cu produsele care îți lipsesc sau de care vei avea nevoie în următoarele 10-14 zile.

♦ Pune pe lista toate acele lucruri care îți sunt indispensabile. Nu uita pisica și/sau cățelul!

♦ Ia in calcul ca cele mai multe magazine online sunt foarte aglomerate și comenzile se livrează în 3-7 zile.

♦ Poți face comanda online pentru mâncare și ceva bun (face bine la moral), pentru că acestea vin în maximum două-trei ore. Fii generoasă! Este bine să-ți acoperi nevoie si pentru mâine!

Timp de calitate în familie

♦ Dacă ”arestul” implică și familia este și mai bine. Provoacă-i pe cei mici să-și imagineze că sunteți pe o insulă, insula este casa și așteptați să fiți salvați. E o cale prin care cei mici vor găsi pretext de joacă și vor amuza pe toată lumea.

♦ Ar fi utile dacă ai face puțină ordine. E mult mai plăcut să stai într-o casă ordonată.

♦ Uitați-va la filme. Abandonați știrile (râmâneți informați, dar nu stați cu urechile ciulite non-stop pentru că este stresant). Stați la povești cu cei mici și vorbiți și voi, adulții, pe îndelete la o ceașcă de ceai, cafea sau cacao cu lapte. O să constatați că e foarte bine să nu mai fiți pe fugă și să puteți spune, unul altuia, o grămadă de fleacuri.

♦ Fă ordine în ”lista mea” pe HBO GO și pe Netflix, sau pe alte rețele. Știi ce frustrat este să cauți seara un film și să te plictisești până găsești ceva pe gustul tău. Sunt sute, mii de filme și, acum ai ocazia să le selectezi pe cele care ți-se potrivesc.

♦ Fă ordine în șifonierul copiilor, în al tău. Puțină ordine în bibliotecă este relaxantă și utilă.

♦ Puteți aranja balconul. Fă împreuna cu ai tăi curățenie, aranjați locul pentru relaxare și profitați de zilele frumoase, stând în balcon.

Este foarte bine că puteți sta împreuna, pe îndelete mai mult timp, dar în egală măsură profită de zilele de stat acasă și găsește timp doar pentru tine. Îndeamnă-i și pe ai tăi să facă ceea ce vor și nu au avut timp să facă.

 • Alocă timp activităților fizice. Fă yoga, mergi pe bicicleta statică, fă flotări, urcă scari.
 • Citește!
 • Vorbește la telefon cu cei pe care nu i-ai mai sunat de multă vreme. Ai timp și, în fine nu mai ești pe fugă.
 • Actualizeaza-ți paginile de Facebook, Instagram, CV-ul. Verifică site-urile cu job-ri și vezi ce oferte sunt. E posibil să găsești lucruri foarte interesante.
 • Fă o prajitură!

Singură acasă! E foarte bine!

 • Relaxează-te! Ocupă-te de tine!
 • Caută un serial și uită-te la tot.
 • Probează toate hainele din șifonier și fă o selecție riguroasă.
 • Stabilește un buget maxim (decent!) și fă câteva cumpărături online care să te bucure.
 • Fă gimnastică!
 • Stai pur și simplu la fereastră și privește. Este atât de relaxant.
 • Fă un puzzel.
 • Joacă un joc online și stai la taclacle cu necunoscuți.
 • Scrie scrisori de mână! Pentru ai tăi, pentru tine cea care vei fi peste unu- doi sau zece ani.
 • Dormi! Niciodată nu ai suficient timp pentru cât de mult ai vrea să dormi.
 • Fă curațenie lună! la baie și în bucătărie. A face curățenie este una dintre cele mai antistres acținui. În plus face bine la moral și la starea de spirit.

Tu ce faci când trebuie să stai acasă?

Citeste si:

Sursa foto: pexels.com / Articol excclusiv online, text: Otilia Ignat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Previous:

Inteligența emoțională. Ce beneficii îți aduce și de ce trebuie cultivată

Next:

Mergi la cumpărături? Ține cont de aceste sfaturi bune

You may also like

Post a new comment