Ești îngrijorată de ruperea apei? Iată ce trebuie să știi

18 February of 2020

Nașterea bebelușului este un eveniment extrem de așteptat de întreaga familie, dar care sunt primele semne că el vrea să vină pe lume? Ei bine, ruperea apei este principalul semn că ai intrat în travaliu.

Ce se întâmpă când se rupe apa

În timp ce se mișcă, cu greutate, în uter, deoarece nu mai are loc, bebe este protejat de un sac plin de lichid amniotic. Când sacul se rupe, un lichid limpede curge prin colul uterin și vagin. Într-o majoritate covârșitoare a cazurilor – aproximativ 80 la sută – ruperea apei este cauzată de contracții. Doar în 20 la sută din cazuri, apa este cea care se rupe mai întâi și apoi este urmată contracții.

Citeste si: Cea mai buna dieta in functie de zodia ta!

Ce vei simți

Senzația este diferită de la femeie la femeie. Pentru unele, este o senzație de descărcare sau ușurare care poate duce cu gândul la incontinență urinară. Pentru altele, este doar o surprindere că pantalonii s-au umezit brusc.

Lichidul amniotic este de obicei inodor, deși unele femei spun că miroase dulceag. De asemenea, este posibil să apară și urme de sânge, ceea ce este normal dacă nu sunt cantități mari. Experiențele femeilor care au născut pot varia. Unele spun ca este o scurgere mică, altele vorbesc despre una masivă. Însă, odată ce începe să curgă, lichidul amniotic va continua să scurgă până la sfârșit (600-800 de mililitri sau aproximativ 2-3 căni).

Citeste si: Aloe vera – un fel de elixir al tineretii vesnice

Ce trebuie să faci

Da-i un telefon dorctorului tău ginecolog și spune-i că ți s-a rupt apa, iar el te va sfătui ce pași să urmezi. Dacă apa se rupe înainte de 37 de săptămâni, se consideră consideră rupere prematură a membranelor. În funcție de cât de dezvoltat este bebe, ginecologul poate încerca să întârzie travaliul efectiv, pentru a oferi fătului mai mult timp pentru a se maturiza. Dacă contracțiile obișnuite nu apar în termen de 24 de ore de la ruperea apei, medicul va face o evaluare asupra stării tale de sănătate și, evident, a copilului, pentru că există riscul infecțiilor.

Foarte important este să acorzi atenție stării lichidului amniotic. Dacă are miros urât, pătat cu mult sânge sau are o nuanță verzuie sau întunecată, du-te imediat la spital.

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

desen cu femei, femeile fac mai bine

Previous:

20 de lucruri pe care femeile le fac mai bine

Next:

O femeie puternică are în spate o mamă puternică

You may also like

Post a new comment