Estée Lauder și povestea cosmeticelor de succes

20 February of 2020

Numele Estée Lauder este cunoscut în întreaga lume datorită uneia dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume. Cu toate acestea, povestea femeii din spatele brandului este mai puțin știută, deși este absolut impresionantă.

Estée Lauder s-a născut în 1906 la New York. De mic copil îi plăcea să inventeze povești despre glamuroasa viață a burgheziei americane, franceze sau austriece.

Estée Lauder provine dintr-o familie de evrei maghiari care a emigrat în Statele Unite și avea încă patru frați. La naștere ea a primit numele de Josephine, dar era alintată Eszti, după mătușa preferată a mamei sale. Ajunsă la vârsta adultă, a transformat ortografia engleză a cuvântului „Estee” în „Estée”, astfel încât să pară că vine din limba franceză.

Pasiunea pentru cosmetice i-a fost insuflată de un unchi pe care îl urmărea cu deosebit interes când fabrica diverse creme de îngrijire și, cu ajutorul tatălui ei, a învățat rapid cum să pună o afacere pe picioare. Din acest moment, Estée Lauder s-a dedicat perfecționării și vânzării produselor unchiului ei.

În 1930 Estée l-a cunoscut pe Joseph Lauter și s-au căsătorit. Ulterior și-au schimbat numele în Lauder pentru că era mai ușor de pronunțat și suna mai bine. Cei doi au avut doi copii.

Deși în 1939, cuplul s-a despărțit, trei ani mai târziu, și-au reluat povestea de dragoste și au rămas împreună până la sfârșitul vieții. Datorită soțului, Estée a reușit să își realizeze visul și a fondat celebra companie de produse cosmetice. Lumea afacerilor – o lume a bărbaților, unde cu greu putea pătrunde o femeie – dar și viața personală i-au creat stări depresive și îi venea din ce în ce mai greu să-și crească copii și să aibă o viață normală.

Primul ei succes a venit cu Youth Dew, o combinație de parfum și ulei de baie, apoi cu o crema numită Renutriv, care este populară și azi. Printre cei mai celebrii clienți ai săi s-au numărat Grace Kelly, Nancy Reagan și Frank Sinatra. În 1998, a avut onoarea de a fi inclusă într-un top al „celor mai influenți oameni de afaceri ai secolului XX“ din revista Time. Ea era singura femeie de pe listă. Estée Lauder a trăit 97 de ani, iar la sfârșitul vieții, valoarea companiei a fost estimată la 10 miliarde de dolari.

Citește și:

 

 

Sursă foto: Bill Sauro/Wikipedia

Comments

comments

Previous:

Grăsimea de pe coapse o chestiune de fizică pură și doar puțin efort

Next:

Produse cosmetice pe care dermatologii NU le folosesc

You may also like

Post a new comment