Este tipic pentru oamenii inteligenti. Nu socializeaza decat rar

10 June of 2020

Lipsa socializării excesive, pare să fie mereu alegerea oamenilor inteligenți

Conform unui studiu din 2017, a probat ceea ce este tipic pentru oameni inteligenti. Aceștia tind să socializeze mai puțin decât cele cu un nivel al IQ-ului mai scăzut. Partea interesantă este că satisfacția lor în viață nu pare a fi afectată de stilul lor de viață mai retras.

Așadar, dacă îți dorești mai degrabă să locuiești într-o cabană în vârful muntelui decât în ​​inima orașului sau dacă preferi să citești o carte bună acasă decât să mergi la o petrecere alături de mulți oameni, nu înseamnă că ești antisocial sau introvertit, ci doar foarte deștept și ai alegeri mai inspirate pentru timpul tău.

Potrivit cercetătorilor Satoshi Kanazawa și Norman Li, pentru cei care doresc fericirea simplă, pură, strategia „pustnic în pădure” ar putea fi calea de urmat, în special pentru persoanele extrem de inteligente.

Psihologi au reușit să stabilească că persoanele care trăiesc în zone mai puțin populate tind să fie, în general, mai fericite. De asemenea, au aflat că, atunci când vine vorba de socializare, calitatea contează mai mult decât cantitatea. Astfel, oamenii sunt mai fericiți atunci când comunică mai mult cu prietenii apropiați și cu familia, decât cu străini, colegi de muncă, rude îndepărtate sau cunoscuți.

Cercetătorii au explicat că indivizii mai inteligenți experimentează în viață o satisfacție mai scăzută când socializează frecvent.

Carol Graham, care studiază economia fericirii, a examinat acest efect într-un articol din Washington Post. „Rezultatele sugerează (și nu este surprinzător) faptul că cei cu mai multă inteligență și capacitatea de a o utiliza sunt mai puțin susceptibili să petreacă atât de mult timp socializând, deoarece sunt concentrați pe un alt obiectiv pe termen mai lung”, susține ea.

În interpretarea rezultatelor acestui studiu, psihologii au aflat că acestea se referă, în mare măsură, la așa-numita teorie a savanei.

Această teorie susține că găsim fericirea în aceleași lucruri în care au găsit-o și strămoșii noștri. În savană, densitatea populației a fost (și este) scăzută, iar interacțiunea interpersonală ar fi fost extrem de importantă pentru supraviețuire. În schimb, ei au preferat activitățile care tind să fie orientate intelectual și economic.

Aceste activități promovează dezvoltarea noastră personală în lumea modernă.

Citeste si: 16 sfaturi pentru o călătorie inteligentă

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

respectul de sine, femeie cu palarie albastra

Previous:

Respectul de sine. Ce este și cum îl poți cultiva

femeie in oglinda, narcisist

Next:

Îndrăgostit de sine însuși. Ce este un narcisist?

You may also like

Post a new comment