Epilarea cu laser de la A la Z

04 February of 2019

Epilarea cu laser
 de la A la Z – Îndepărtarea părului nedorit de pe corp e o operațiune care necesită timp și, uneori, este dureroasă.

Fie folosești lama de ras, fie utilizezi ceara fierbinte sau rece ori crema depilatoare, părul crește iar și iar. Singura soluție pentru a-l îndepărta pentru o mai lungă perioadă, până ce dispare în totalitate, este epilarea cu laser.

1 Cum acționează 
laserul


Poate părea intimidant la început, însă procedeul prin care părul este îndepărtat e unul foarte simplu. Energia laserului este preluată de pigmentul firului de păr, distrugându-l chiar de la rădăcină. Odată aceasta eliminată, firul de păr nu mai are cum să crească.

2 Ce tip ți se potrivește

Laserul Dioda este potrivit pentru toate tipurile de piele și de păr.

Laserul Alexandrite este cel mai rapid tip de laser și acționează cel mai bine pentru epilarea porțiunilor mari de piele. Este recomandat celor cu tenul măsliniu.

Laserul YAG poate fi folosit pe toate tipurile de piele, dar este mai puțin eficient asupra firele fine de păr.

3 Unde se vede cel mai bine eficiența?

Acest tip de îndepărtare a părului este deosebit de eficient în zona inghinală, buze și bărbie. Dar acest  lucru nu înseamnă că picioarele sau brațele sunt mai puțin importante.

4 Cui i se adresează acest tip de epilare 


Brunetele știu cel mai bine cât de dificilă poate fi epilarea prin metode tradiționale. Îndepărtarea părului cu laser funcționează cel mai bine atunci când firul este gros și închis la culoare. Unele fire sunt însă mai rezistente și atunci trebuie insistat pe acea zonă. Așa că nu trebuie să te miri dacă vei avea nevoie de mai multe ședinte de epilare până când vei obține rezultatul dorit.

5 Ce medicamente nu sunt indicate 
în epilarea cu laser? 


Este bine să oprești orice tratament cu medicamente care sunt fotosensibile cu cel puțin o săptămână înainte. Dacă nu ești sigură, cel mai bine ar fi să te consulți cu medicul care ți-a prescris tratamentul sau cu farmacistul, pentru a vedea dacă este în regulă să continui cu epilarea.

6 În cât timp se văd 
primele rezultate 


Numărul de ședințe necesare diferă de la persoană la persoană: 
părul nu crește în același ritm și de aceea nu trebuie să te surprindă că vei avea nevoie de 2, 3 sau chiar mai multe ședințe.

7 Cum te pregătești 
pentru vizita la salon 


Cu o lună înainte, nu este indicat să folosești ceara pentru a îndepărta părul, deoarece rădăcina trebuie să rămână intactă. 
Înainte de programare, folosește lama de ras pe zona unde va interveni laserul, astfel încât el să pătrundă adânc în rădăcina firului. 
După procedură, evită expunerea la soare, dacă acest lucru este recomandat de către cosmeticiană. 
Între ședințe, îndepărtează părul 
tot cu lama de ras.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Îngrijește tenul în funcție de… dosha

Next:

Secrete de frumusețe de la bunica

You may also like

Post a new comment