Epilare fără iritații. Cateva sfaturi necesare

14 May of 2018

Feminitatea este și va fi mereu la modă. Întotdeauna am admirat femeile care știu să se pună în valoare, indiferent de siluetă sau de înfățișarea lor! Fiecare dintre noi este frumoasă în felul ei. Un look fără cusur necesită însă o îngrijire deosebită, din cap până-n picioare.

Părul nedorit de pe corp este inamicul nostru, care, uneori, nu ne lasă să ne simțim confortabil în propria piele.
Metode de a-l îndepărta sunt nenumărate și fiecare femeie știe care anume i se potrivește: sunt femei cu pielea atât de sensibilă, încât ceara și aparatul de ras nu fac decât să lase urme adânci în urma lor. Altele se confruntă cu fire de păr care cresc sub piele. Ce facem totuși pentru a preveni iritațiile care apar după epilare?

1 Primul pas este gomajul
sau îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Fie folosești un produs cosmetic, fie prepari chiar tu un gomaj din zahăr sau zaț. Ideal ar fi să faci această operațiune cu o zi înainte de epilare. Astfel, vor ieși la suprafață inclusiv nesuferitele fire de păr crescute sub piele.

2 Hidratează pielea
 ori de câte ori faci duș. Dacă folosești lama, caută un gel spe­­cial care înlesnește efortul apa­ra­tului, permițându-i să alu­nece ușor, ca să nu fie nevoie să in­siști de mai multe ori pe aceeași zonă.

3 Dacă vrei să folosești o cremă depilatoare, fă testul sensi­bili­tății pielii chiar cu o seară înainte. Nu cred că ți-ai dori în mod special să te trezești cu 
o iritație de toată frumusețea!

4 Citește ambalajele diferitelor produse pentru a vedea ce ingrediente conțin (în cazul în care știi că ești alergică la o substanță anume) sau pentru a stabili cărui tip de piele i se adresează.

5 După epilare, evită produsele cosmetice care conțin parfum, pentru că ele irită. 
Gelurile răco­ritoare sunt cele 
mai potrivite pentru a calma 
pielea agresată.

Comments

comments

Previous:

15 sfaturi pentru un ten impecabil

Next:

Urmează aceste sfaturi și ajută-ți părul să crească mai repede

You may also like

Post a new comment