Elixirul fericirii – Te-ai gândit vreodată că este posibil să te bucuri de ciocolată în orice moment al zilei și să nu te îngrași?
Nimic mai simplu. În loc să o mănânci ori de câte ori ești supărată, tristă sau pur și simplu bucuroasă pentru că ai găsit rochia preferată la reduceri, folosește-o pentru a îndepărta celulita care-ți dă atâtea bătăi de cap.
Ciocolata sau elixirul fericirii este antioxidantul care reduce formarea radicalilor liberi. În plus, încetinește procesul de îmbătrânire. Ea are o influență foarte mare asupra sistemului vascular, activează circulația limfatică, tonifică pielea și reduce celulita. Toate acestea, pe lângă faptul arhicunoscut că eliberează endorfine, hormonii fericirii, și îți creează o stare de bine greu de egalat. Atunci când vrei să slăbești, ultimul lucru pe care l-ai dori să-l mănânci ar fi ciocolata. Dar, din fericire, s-au descoperit tratamente corporale pe bază de ciocolată. Vitaminele și minerale precum fier, calciu și zinc intră în piele, o hidratează și o netezesc.
Adio celulită cu elixirul fericirii !
Numeri lunile până când va trebui să treci „proba“ costumului de baie. Cel de anul trecut deja nu-ți mai face cu ochiul, iar modelul în vogă sezonul acesta descoperă mai mult decât ți-ai dori în acest moment? Ei bine, avem o soluție care te va încânta: împachetările cu ciocolată. Dar ce te faci când timpul nu-ți permite să petreci câteva ore de relaxare la spa? Îți poți prepara chiar la tine acasă o mască de ciocolată.
Înainte de a începe procesul de împachetare propriu-zis, trebuie să-ți exfoliezi pielea. Îndepărtând celulele moarte, beneficiile ciocolatei vor fi și mai vizibile. Topește o tabletă mare (de preferat neagră, cu conținut mare de cacao) într-un vas până când obții o pastă fluidă. După ce a ajuns la o temperatură suportabilă pentru piele, aplic-o începând de la picioare, cu ajutorul unei pensule late. Oprește-te în zona gâtului și lasă ciocolata să acționeze timp de 15 minute. Pentru a eficientiza acțiunea ciocolatei, învelește zonele cu celulită în folie alimentară. Astfel, pielea transpiră mai repede, efectele elixirului amărui fiind vizibile într-un timp mai scurt.
Știai?
Cacaua era folosită de aborigeni drept aliment cu cel puțin 1.000 de ani înainte de descoperirea Americii. Columb însă nu i-a dat foarte multă importanță.
Arborele de cacao crește în zonele calde ale globului, în țări precum Indonezia, Ghana, Brazilia, Ecuador sau Columbia.
Cei mai mari consumatori europeni sunt elvețienii, cu 11,7 kg/locuitor, fiind urmați de nemți și britanici. Cea mai sănătoasă ciocolată este cea neagră, care conține 20 de grame de cacao într-o tabletă de 100. Ciocolata albă nu este de fapt ciocolată, pentru că nu este fabricată din cacao, ci din lapte praf.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
01 Sep
Infecție la unghiile false? Iată ce trebuie să faci…
FrumusețeMulte femei merg periodic la un salon de frumusețe pentru a-și menține unghiile artificiale. Unghiile ...
-
02 Jun
Cum îți pregătești pielea de plajă. 5 sfaturi pentru un bronz frumos și de durată
FrumusețeAm intrat în sezonul de concedii, în care visăm cu ochii deschiși la mare, plajă ...
-
12 Nov
Scapă în mod natural de mătreață
FrumusețeDegeaba ai un păr spectaculos coafat dacă la fiecare înclinare a capului stai cu teamă ...
-
05 May
Ingrijire diferita pentru pielea ta dimineata vs seara
FrumusețeSunt convinsă că îi acorzi tenului tău o atenție deosebită. Ți-ai format o rutină, folosești ...