Elixir verde împotriva asteniei de primăvară

10 March of 2020

Astenia de primavara nu este o glumă, ci un fapt. Vitaminele și un aport de nutrienți cu valoare ridicată pot ameliora simptomele.

Acest smoothie verde este leacul garantat pentru astenia de primavara! In pus este o băutură delicioasă, apetisantă și sănătoasă, care ne pune corpul obosit de iarnă în acord cu spiritul primăverii.

1-2 lingurițe de „supliment“: pentru echilibrare, băutura are nevoie de puțină grăsime. Astfel se asimilează mai bine o serie întreagă de vitamine (A, D, E & K). Este recomandat să aducem o grăsime „bună“ – din nuci, migdale sau semințe de in. Mai poți pune semințe de chia, considerate un „superaliment“ (ajută la slăbit, la scăderea colesterolului, conțin calciu etc).

1 cană de fructe: bananele aduc dulceață și consistență cremoasă, fructele de pădure suplimentează băutura cu antioxidanți. Se mai pot adăuga boabe de strugure, mango, mere sau pere.Poți folosi si fructe verzi; kiwi, avocado.

Atenție: ca băutura să rămână „verde“, trebuie folosită o cantitate de verdeață de două ori mai mare decât de fructe.

2-3 căni cu verdețuri: aici există o singură regulă: să fie bine spălate! În rest trebuie doar să ne imaginăm sau să verificăm care frunze dau băuturii gustul cel mai bun. Spanacul este ideal, deoarece se potrivește în cele mai multe amestecuri. La fel de bune sunt și castravetele sau rucola. Se pot folosi și frunze de gulie, sfeclă, spanac, sau pătrunjel, dar și broccoli, ștevie etc.

1 cană cu lichid: apa este cea mai neutră alegere, desigur, dar se pot folosi și apa de cocos, laptele de migdale sau de soia (neîndulcite). Se începe întotdeauna cu o cantitate mai mică, apoi se adaugă lichid în funcție de consistența pe care o capătă băutura.

Poți combina aceste alimente supernutritive după bunul tau plac respectând regulile în ceea ce priveste proporțiile. La capitolul fructe, daca vrei poți să folosești și fructe foarte reci sau parțial cogelate.

Toacă sau marunțește ănainte ingredientele, pune-le în blender, omogenizează și bucură-te de rezultat.

Bea si rasfata-te!

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Dieta volumetrică. Plan alimentar și beneficii

fructe colorate in castrol alb, fructe de padure.

Next:

Dieta vindecă. Dieta potrivită ține loc de medicament

You may also like

Post a new comment