Durerea de gat. Solutii, sfaturi si leacuri

23 November of 2015

Te supără durerea de gât? Ia măsuri! Știm cu toții cât de neplăcute sunt durerile de gât. Vestea bună este că le putem învinge rapid și eficient.

Durerile de gât sunt aproape nelipsite de pe lista de simptome al unor afecțiuni precum amigdalita, faringita, laringita, boli cu care mulți dintre noi ne confruntăm în sezonul rece.

Citeste si: ABC-ul bolilor de sezon

Faringita

Este o inflamație a mucoasei gâtului, cauzată de virusuri sau bacterii, care se manifestă prin durere sau jenă la înghițire și senzație de arsură la nivelul gâtului.

sore-726012_1280Remedii:

Gargară cu apă sărată. Imediat ce simți o jenă la nivelul gâtului, fă gargară cu apă sărată: o lingură de sare nerafinată, la o cană cu apă. După gargară nu îți clăti gura, pentru ca sarea să poată acționa. Repetă procedura la câteva ore.

De 2-3 ori pe zi gargară cu ceai de mușețel sau de salvie.

Gargară cu bicarbonat de sodiu de 2-3 ori pe zi: o jumătate de linguriță de bicarbonat la un sfert de cană cu apă caldă.
Citeste si: Răceala și gripa

Laringita

Când mucoasa laringelui se inflamează, apare răgușeala, care este adeseori singurul simptom, dar pot apărea și dureri sau senzații de gâdilătură în gât, tuse, febră.

Remedii:
Inhalații cu infuzie de mușețel, de 2-3 ori pe zi.
Prepară un sirop de nap: curăță un nap, taie-l în rondele subțiri, așază rondelele pe o farfurie întinsă și presară peste ele zahăr pudră. Lasă-le să stea de seara până dimineața, apoi strecoară amestecul. Bea câte puțin pe tot parcursul zilei.

Sirop de ceapă: într-un bol pune 6 cepe albe tocate și o jumătate de ceașcă de miere. Pune bolul la baie de aburi pentru 2 ore, apoi strecoară. Din siropul obținut bea câte puțin pe tot parcursul zilei.

Angina (amigdalita) este o infecție a amigdalelor și faringelui, care provoacă o inflamație dureroasă a gâtului, jenă la înghițire, febră ce poate atinge 39-40°C.

Remedii: Mestecă bucățele de propolis – acesta are proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și cicatrizante.

Amestecă sucul de la o lămâie cu o lingură de miere și 100 ml apă, apoi adaugă 1-2 cuburi de gheață. Bea amestecul cu paiul, cu înghițituri mici.
Gargară cu apă și suc de lămâie: folosește sucul unei lămâi la o cantitate de 200 ml apă plată.

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Spasmofilia un sindrom asociat stresului

Next:

Un nodul la san? Nu te alarma!

You may also like

Post a new comment