Dress-code 
pe înțelesul tău

12 January of 2018

Îți place să participi la evenimente dintre cele mai diverse și nu ratezi superpetrecerile. Dar de multe ori nu știi cu ce 
să te îmbraci.

Pentru că, pe lângă locul și ora evenimentului, pe invitație apare „white tie“. Oare ce înseamnă asta? Haide să deslu­șim împreună semnificația celor mai des întâlnite  coduri vestimentare!

  1. White tie – 
Bărbatul va purta neapărat un frac elegant, papion alb și batistă de aceeași culoare. Pe cap va avea un joben, iar pantofii vor fi foarte eleganți. Tu vei purta o rochie de seară, lungă, prețioasă. Bijuteriile trebuie să fie cât mai fine. Renunță, dacă participi la un eveniment „white tie“, la accesoriile masive, la gablonzuri.
  1. Casual – Acest dress-code este mult mai permisiv, iar tu poți alege o vestimentație lejeră, dar nu sport. Caută acel accent care te scoate din anonimat: o jachetă cu paiete combinată cu o pereche de pantaloni negri și un colier 
statement, iar bărbatul care te însoțește va purta o cămașă, putând alege în partea de jos jeanși sau 
pantaloni tip chino. Sandalele la bărbați nu sunt acceptate, iar la doamne, doar dacă sunt unele de 
stradă (nu flip-flops).
  1. Black tie optional – Optează pentru o rochie lungă, dintr-un material prețios (eventual una care îți accentuează talia), în timp ce partenerul tău va îmbrăca un frac. În această situație, el poate purta o cămașă office, iar papionul nu este obligatoriu.
  1. Black tie – Acest dress-code îl vei întâlni cel mai probabil pe invitațiile de nuntă sau la evenimentele care se țin într-un 
cadru aparte (un castel, un conac etc.) Alege o rochie lungă din mătase, optează pentru o coafură clasică și prinde-ți părul într-un coc elegant. Domnii vor purta frac și papion.
  1. Come as You are – Folosește îmbrăcămintea care te reprezintă. Acest lucru nu înseamnă să vii în echipament sportiv sau într-o ținută foarte deocheată. Joacă-te cu accesoriile pentru a obține o imagine care să te scoată din anonimat. Bijuteriile au un rol foarte important: broșele sau cerceii statement sunt accesorii perfecte în această situație.
  1. Cocktail – Rochiile pentru acest eveniment sunt scurte, deasupra genunchiului. De foarte multe ori, ele pot fi mulate în partea superioară, pentru a-ți evidenția bustul ori au un decolteu în V, iar în partea de jos sunt ample.
  1. Dark suit – „The little black dress“ este în această situație recomandată, dar există și excepții când poți căuta o rochie dintr-un material prețios, dar într-o altă culoare. Ea nu trebuie să fie lungă, 
de preferat până în dreptul genunchiului. Bărbatul va alege un 
costum negru, iar cravata, 
fie ea și colorată, 
nu trebuie să-i 
lipsească.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

obiecte vestimentare iarna

Previous:

10 obiecte vestimentare esențiale pe care orice femeie trebuie sa le aibă în garderobă în sezonul rece

Next:

Less is more, cand vine vorba despre eleganta!

You may also like

Post a new comment