„Dragostea m-a dus la faliment“

09 December of 2011

Credit foto: Fotolia

„Nu poți prevedea nenorocirea, dar e nevoie de puțină prudență”, așa gândește acum Bogdan P., un tânăr care a cunoscut fericirea, dar și necazul.

La 25 de ani, Bogdan a întâlnit-o pe Florina și s-a îndrăgostit de ea nebunește. Ea îi dădea de înțeles că e la fel de îndrăgostită și că ar dori să-i fie soție. Relația lor a avansat și s-au mutat împreună în apartamentul lui. Șase ani au trăit momente de fericire și concedii de vis, au reușit să-i ajute pe părinții ei să renoveze casa, au cumpărat mobilă nouă. Lipsea certificarea acestei relații. Toți prietenii și toate rudele îi întrebau când se vor căsători? Când vor avea un copil? Spuneau mereu că mai au ceva de realizat și apoi se vor căsători și vor avea și un copil. Erau nedespărțiți și părea că se înțeleg foarte bine.
După un timp, Bogdan s-a arătat îngrijorat. Florina încerca să-l convingă să înceapă o afacere, o firmă de catering. Pretindea că se pricepe. Bogdan, care avea o admirație imensă față de ea, și-a înăbușit temerile, i-a atras atenția că el nu se pricepe și că s-ar putea să nu reușească să o ajute, și, în final, a acceptat. „Am vândut tot”, povestește el. „Casa, lucrurile, biblioteca, mașina, tot! Numai ca să fie mulțumită și să-și vadă visul cu ochii!” Florina, ca să-i demonstreze cât de mult îl iubește, a făcut toate actele firmei și împrumuturile la bănci pe numele lui. Bogdan a fost de acord, avea încredere nețărmurită în ea.

Firma, dotată cu tot necesarul, a fost deschisă. S-au mutat în­tr-un apartament închiriat, urmând ca, în timp, să cumpere altul. Lucrurile au început să se miște. Ea s-a zbătut, și-a pus în mișcare relațiile și a reușit să facă rost de clienți. Treptat au apărut și rezultatele. Florina a început să-și umple degetele cu inele din aur, și la gât – lanțuri și medalioane. Straie de firmă, mașină nouă. Pe acasă însă, mai rar, pentru că trebuia să alerge după aprovizionare și cumpărători. Relația cu Bogdan se reducea la a-i da telefoane de control, iar acasă ajungea frântă de oboseală. Nu mai aveau timp de concedii. El se străduia să facă față la locul de muncă, unde era foarte solicitat, și încerca să o ajute și pe ea, în măsura în care se pricepea.

La doi ani de la înființarea firmei, Florina a dat semne că ceva nu este în regulă – nu-i mai ajungeau banii. „Am renunțat la apartament și ne-am mutat la grămadă, cu părinții și frații ei, în speranța că ne vom redresa și vom merge mai departe. Nu s-a întâmplat așa. Bine că n-am renunțat și la serviciul meu.” Florina devenise irascibilă și foarte speriată. Curând Bogdan a aflat și de ce: în dorința ei nebună de a parveni, închiriase un spațiu de depozitare, fără acte, de la un escroc. La scurt timp acesta i-a mărit chiria la o sumă uriașă și a amenințat-o cu evacuarea, în caz că întârzie cu plata. Lucrurile au degenerat, iar Florina a trebuit să-i spună  lui Bogdan ce s-a întâmplat.

Veronica Bectaș

 

Vrei să afli ce urmări a avut povestea pentru Bogdan și Florina? Poți citi toatea astea în numărul 25/2011 al revistei “Ioana”, acum pe piață.

Comments

comments

Credit foto: Fotolia

Previous:

“Alcoolul este un amic parșiv”

Next:

“Mamă, ești… depășită!”

You may also like

Post a new comment