Horoscopul seducției culinare

03 February of 2012

shutterstock

Savurarea în comun are ceva senzual și seducător. Dar înainte de plăcere se pune marea întrebare: ce să gătesc? Foarte simplu: semnul lui zodiacal îți spune ce.

­Capricornul iubește lucrurile solide
Este un tip puternic și direct! Așa că nu-l interesează gustările, ci preparatele solide. Cum îi plac afumăturile, o supă de cartofi cu slăninuță este un prim fel excelent. Felul principal: o friptură în sânge, cu cartofi copți. După aceea poate smochine proaspete – pentru a-i stimula fantezia.

Vărsător multivalent
Nu numai că este rafinat, dar se lasă sedus cu plăcere: cu ajutorul condimentelor delicate și al unor porții mici și numeroase. Dă frâu liber fanteziei. De la supă de dovleac cu curry până la salată de linte cu carne de rac, de la smochine cu slăninuță până la chifteluțe aromate, el le va iubi intens!

Peștii mănâncă și cu ochii
Sensibil, delicat, cu multe straturi. Așa iubește Peștele și așa este el mereu. El pune preț pe calitate și prospețime: o salată colorată, o supă de verdețuri. Ca fel principal, un pește fraged cu spanac sau un file de iepure îi va trezi pasiunea. Mai ales dacă mâncarea este frumos prezentată.

Berbecul și pofta de carne
Acest individ puternic și nesățios nu  are timp de joacă. El trăiește și iu­bește din inimă, focos. Pentru a-i trezi pofta, excelent ar fi un somon cu hrean. După aceea va aprecia un file (iubește carnea!) sau ardeii um­pluți.

Taurul este un hedonist
Mâncare gătită în casă sau rețete rafinate și rare – totul e pe placul lor! Dar atenție cu mirodeniile exotice. Multor Tauri nu le place ghimbirul. Însă mai toți au o pasiune pentru lucrurile cremoase. Propunere pentru meniu: mai întâi o supă cremă, apoi crevete în sos de smântână.

Gemeni care iubesc viața
Ei pot fi atrași cu orice este exotic. Pune puțin șofran în orez sau migdale și stafide. Dacă faci și un pui cu ananas și curry, el se va topi imediat. Ca antreu poți să-i servești o salată cu sos de portocale. Cu condiția ca totul să fie foarte bine condimentat!

Lucruri delicate pentru Rac
Iată un bărbat plin de simțire, atras de savoarea delicată, ușoară. Lui îi plac mai mult rulourile de carne de vită cu salvie decât frip­tură simplă. În prealabil se bucură de salată roșie cu ciuperci prăjite. Orezul sau grișul cu lapte la desert îl face fericit. Foarte important: masa trebuie decorată frumos!

Leu dulce
Iată un bărbat care iubește luxul. Mai ales la desert: înghețată cu banane coapte, spumă de ciocolată, pannacotta. Excelent ca fel principal: legume gratinate și somon. Ca antreu: brânză de capră pe salată sau o terină de pui.

Fecioară cu vitalitate
Indiferent cât de cald ți se pare, renunță la condimente iuți. Cu o supă ușoară de pește și un preparat din legume și pui îi vei satisface trebuința de mâncare sănătoasă, echilibrată. La desert el va aprecia un platou de fructe.

Plin de imaginație și senzual: Balanţa
Venus i-a dăruit multă senzualitate acestui bărbat. Așa că lui îi place ca și masa să fie fantezistă. Un pahar de șampanie la aperitiv și apoi mai multe feluri mici – iată ce îl atrage. Câteva măsline, o salată asiatică cu muguri de soia. Iar ca fel principal, poate piept de rață sau miel fraged.

Scorpion insațiabil
Scorpionilor le poți pune lucruri extravagante pe masă, dar nu în porții mici! Căci acești bărbați sunt nesătui, nu doar în dragoste. Scorpionilor le place să savureze carnea sau peștele crud (carpaccio, sushi). Ca fel principal, poți alege carne de vânat.

Săgetătorii în bucătărie
Acestui bărbat îi place să-i fie ațâ­țate simțurile.  Așa că lasă-l să te ajute în bucătărie. Îi place enorm să vadă cum se prăjesc creveții. Adaosul lui preferat: sos de smân­tână cu o notă fructată.

Comments

comments

Previous:

Shopping pe toate canalele

Next:

știri • știri • știri

You may also like

Post a new comment