Dovedite de medici. 4 obiceiuri care îți garantează o dantură sănătoasă și strălucitor de albă

14 December of 2016

Un stomatolog nu ar apela niciodată la tratamente invazive și kituri de albire cu substanțe greu de pronunțat, ci s-ar asigura ca nu se abate de la aceste obiceiuri.

Secretul unei danturi sănătoase stă în obiceiurile tale de zi cu zi și nu într-un produs cu efect miraculos, ne atenționează medicii. E suficient să îți rezervi 10 minute din întreaga ta zi pentru dinții tăi, pentru ca toată viața să ai parte de o dantură puternică, un zâmbet strălucitor de alb și  vizitele la dentist sa fie doar preventive, nu pentru tratament. Iata care sunt cele mai bune obiceiuri pe care le poți deprinde pentru ca dinții tăi să fie puternici și să nu îți ascunzi niciodată zâmbetul:

  • Un obicei de care multe persoane uită. Tu îl respecți?

Dacă te preocupă sănătatea dinților tăi, cu siguranță știi că trebuie să îi periezi în fiecare dimineață și seară și, cel mai probabil, o faci deja. Un factor pe care multe persoane îl ignoră este înlocuirea periuței de dinți o dată la trei luni. Chiar și dacă ai o periuță electrică de dinți trebuie să ții cont de această regulă și să îi înlocuiești capul.

Dacă te uiți printre aceste capete de periuțe, vei observa și că poți să achiziționezi câte unul diferit la fiecare înlocuire, în funcție de nevoile pe care le ei. După cum vezi, poți să optezi o dată pentru unul care se va concentra pe albire, la următoarea înlocuire poți alege un cap pentru gingii mai sănătoase și tot așa. E foarte simplu să deprinzi obiceiul de înlocuire a periuței: aruncă vechiul cap la schimbarea anotimpului.  

  • Nu lăsa să treacă mai mult de un an între vizitele la dentist

Din păcate, cei mai mulți dintre noi ajungem la dentist doar când ne chinuie durerile și nu prea îi vizităm cabinetul în scop preventiv. Vizita regulată la stomatolog este vitală pentru o dantură sănătoasă. Doar în felul aceste poți avea garanția că îți îngrijești bine dinții și că ai o dantură puternică.

Chiar dacă pare suficient să îți analizezi tu dantura acasă, cu ajutorul unei oglinzi, unele probleme orale stau bine ascunse de ochii noștri și numai un medic le poate depista. O vizită de rutină la dentist nu durează mai mult de 15 minute, așa că nu ai niciun motiv să o tot amâni.

  • Perierea nu este suficientă. Impune-ți să folosești zilnic și ața dentară și apa de gură

Nu este de ajuns să-ți perii dinții, este nevoie și de ață dentară și de apă de gură. Ața dentară ajută la curățarea spațiilor dintre dinți și contribuie astfel la prevenirea cariilor interdentare, iar apa de gură elimină bacteriile rămase în urma periajului. Acestea nu vor adăuga mai mult de 2-3 minute în rutina ta zilnică de igienizare a danturii, deci nu este nici pe departe un efort mare.

  • Ce să ai mereu la tine

Este de înțeles că nu poți mereu să te speli pe dinți după masă. După prânzul de la birou, de pildă, nu poți să-ți perii dinții cum ai face-o acasă. Poți însă, să mănânci un măr, să bei niște ceai verde neîndulcit sau să mesteci o gumă fără zahăr. Guma stimulează producția de salivă, care acționează ca un dezinfectant.

Desigur, aceste obiceiuri se adauga la acela de a-ți peria dinții de două ori pe zi – dimineața și seara. Nu uita, de asemenea, că fumatul, consumul de bauturi carbogazoase, cu mult zahăr adaugat și o dietă bazată pe alimente procesate contribuie și ele la sensibilizarea danturii si a întregului organism, de altfel.

 

Sursa foto: Shutterstock  

Comments

comments

Previous:

De ce te simți abătută și neproductivă iarna? Cum să combați cu succes efectele vremii reci

Next:

Cum ne ajută uleiul din semințe de cânepă să scăpăm de boli

You may also like

Post a new comment