Inghetata facuta in casa este delicioasa si foarte sanatoasa. Nu contine ingrediente chimice, este naturala si se prepara mult mai simplu decat crezi. In plus, per total este si mai ieftina decat cea din comert.
Ca sa-ti iasa perfect tine cont ca ai nevoie de ingrediente proaspete, lapte integral si smantana cu cel putin 30% grasime. Un al secret important este sa folosesti arome naturale: ideale sunt vanilia, coaja de portocale si lamaie, scortisoara, cacao si cafea. In loc de zahar foloseste miere! va face inghetata mult mai fina si mai sanatoasa.
Inghetata de ciocolata
Ingrediente:
8 galbenusuri
250 de grame de zahar sau sase linguri cu miere
Un litru de lapte integral
O lingurita de zahar vanilat
250 de grame de smantana
125 grame de ciocolata cu lapte si o lingura de cacao.
Preparare:
Pune laptele pe foc si lasa-l sa se incinga bine. Adauga zaharul vanilat. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca bine de tot.
Bate cele opt galbenusuri cu zaharul sau mierea. Adauga cacao si amesteca usor.
Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Adauga laptele peste oua si amesteca bine, apoi pune pe foc, la flacara mica, si amesteca pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoparte.
Topeste ciocolata si adauga-o in compozitie.
Bate smantana bine cu mixerul, rastoarn-o in compozitie si amesteca totul foarte bine.
Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata din cand in cand de cel putin trei ori (ideal cu mixerul) pentru a evita formarea acelor de gheata. Daca ai masina de inghetata pune compozitia in masina de inghetata si apoi la congelator.
Inghetata de vanilie
Ingrediente:
6 oua
250 de grame de zahar sau sase linguri cu miere
Un litru de lapte integral
Semintele de la o pastaie de vanilie
250 de grame de smantana
100 de grame de stafide.
Preparare:
Pune laptele pe foc, impreuna cu semintele de vanilie si lasa-l sa se incinga bine. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca acoperit, pana cand poti baga degetul.
Bate cele sase oua impreuna cu zaharul sau mierea pana cand acesta s-a topit complet. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Cand laptele este racorit pune-l peste oua si amesteca bine. Pune totul la foc mic si amesteca incet pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoprate.
Bate smantana bine cu mixerul, ca sa se aereze. Cand crema de vanilie este racita adauga smantana si amesteca totul.
Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata energic de trei ori, la interval de o ora, pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata. La ultima repriza adauga stafidele.
Daca ai masina de inghetata pune compozitia in masina de inghetata si apoi la congelator.
Citeste si:
- Ispite dulci cu fructe – trei retete delicioase
- Delicioase: prajituri cu cafea
- Prajituri delicioase!
- Torturi delicioase de servit la cafea
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
11 Apr
Tort vegan de ciocolată. Perfect pentru sărbătoarea de Florii
CulinarAcest tort vegan de ciocolată este soluția perfectă pentru cei care țin post, dar vor ...
-
06 Mar
Pavlova cu zmeură. Rasfat de primavara
CulinarPavlova cu zmeură – este genul acela de desert pe care trebuie sa-l faci, sa-l ...
-
14 Nov
Găluște cu prune
CulinarPostul este cea mai bună ocazie să ne săturăm cu preparate gustoase și apetisante pe ...
-
12 May
Deliciile calde ale dimineții
CulinarDeliciile calde ale dimineții – Multe dintre noi savurează dimineața o cafea sau un ceai, ...