Divorțul vs căsătoria nefericită. 6 motive pentru care divorțul este de preferat

12 March of 2020

Căsătoria este sărbătoarea iubirii și o recunoaștere oficială a unei relații frumoase. Însă nu doar ziua nunții ar trebui să fie magică, ci și căsnicia. Cu toate acestea, dragostea nu este mereu eternă și multe cupluri sfârșesc prin a divorța.

Deși este mai bine să fii singură decât alături de un partener nepotrivit, sunt încă mulți care consideră divorțul un lucru rău și preferă să ducă o viață de suferință mentală (și de multe ori fizică) decât să facă pasul care le poate liniști sufletul. Iată câteva motive care să te convingă că situația divorțului nu este atât de gravă și că există viață și după aceea. De fapt, o viață mult mai bună.

1. Ai ocazia să cunoști adevărata iubire

Când ești într-o relație, ideea de a fi cu altcineva nu ar trebui să îți treacă prin minte. Deci, dacă acum ești cu persoana greșită, s-ar putea să nu ai cum să întâlnești persoana potrivită. În cazul în care simți că mariajul nu merge într-o direcție bună de ceva vreme, ia în considerare încheierea căsătoriei. Divorțul nu numai că te poate salva dintr-o relație toxică, dar îți poate deschide ochii către noi oportunități și există șanse să găsești pe cineva care te va aprecia cu adevărat, sincer și necondiționat.

2. Te concentrezi asupra creșterii personale

O căsătorie abuzivă determină adesea să-ți ignori propria stare de bine. Amortizarea constantă a durerii emoționale din dragoste pentru cineva care nu o merită este dăunătoare profund sănătății tale mintale. De fapt, o căsătorie proastă te0 va îndepărta de prieteni, copii și de lucrurile pe care le-ai prețuit cândva. Prin urmare, alegerea de a începe viața pe cont propriu nu va ajuta doar revenirea mentală, ci și viața socială. În cele din urmă, te vei împăca cu tine și cu oamenii pe care îi iubești.

3. Te vei simți în siguranță

Ieșirea dintr-un parteneriat prost este una dintre cele mai eliberatoare emoții. Astfel îți poți (re)câștiga bucuria și independența. Divorțul este o decizie mult mai bună decât să fii prins într-o relație care te face să te simți fără valoare. Demnitatea, drepturile și bucuria ta nu ar trebui să fie determinate de altcineva, chiar dacă aceal altcineva este soțul sau prietenul tău.

4. Copiii vor fi fericiți

Relațiile avariate, abuzive sunt mult mai grave pentru copii decât o despărțire. Dar, există încă o mulțime de oameni care rămân împreună de dragul celor mici. Studiile arată însă că este mai ușor pentru copiii tăi să nu mai asiste la scandaluri, certuri sau alte manifestări care nu ar trebui să existe. Chiar dacă la început poate fi copleșitor pentru aceștia, mai târziu, se va dovedi o alegere mult mai bună decât a-i împinge să crească într-un climat nesănătos.

5. Vei acorda prioritate bunăstării tale

După ce te desparți și tot stresul și incertitudinea se termină, de fapt ai de grijă de tine. Când ești singură, ar trebui să îți dedici timp consolidării sănătății fizice și mentale. Vei începe să te concentrezi asupra propriei tale bunăstări și să investești în cea mai semnificativă conexiune – a ta cu tine însăți.

6. Arăți mai bine, atragi atenția

Nu este un secret faptul că majoritatea persoanelor căsătorite au tendința de a-și ignora aspectul. Poate pentru că devii prea încrezătoare și nu acorzi atenție modului în care arăți. Însă rutina ta de frumusețe se va schimba cu siguranță după divorț. Acest lucru nu numai că îți îmbunătățește aspectul, ci crește și încrederea în tine și te face să te simți fantastic.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com/articol exclusivonline, text: Ada Oprea

Comments

comments

Previous:

8 semne că ești sapiosexual

relatie, cuplu, sex

Next:

Cât de important e sexul într-o relație? Mult mai puțin decât crezi

You may also like

Post a new comment