Vrei sa spui ca asta-s eu?

06 May of 2014

Nimic nu seamănă mai puțin cu mine decât o poză cu mine! Sigur, de regulă sunt singura care vede lucrurile în felul ăsta…

De curând, mă uitam la o poză recentă cu mine și aproape că am rămas șocată. Eu eram aia? Imposibil! În percepția mea arăt cu totul altfel. Mai tânără, nu atât de încruntată și cu siguranță mult mai suplă. Persoana aceea între două vârste, destul de neglijent îmbrăcată, cu coafura ciufulită și expresie încrân­ce­na­tă n-are nicio legătură cu mine! Mai ales că în ziua în care am făcut poza chiar îmi plăcea de mine. Ba aș îndrăzni să spun că arătam chiar bine.

Evident că am șters imediat urâ­țe­nia aceea de poză. La fel ca pe multe altele. Cum am făcut și după ultimul nostru concediu. Privind acum pozele, ai senzația că familia a fost fără mine în concediu. Problema este că eu chiar mă străduiesc să arăt bine când știu că sunt fotografiată.

Iau o expresie prietenoasă, fără a râde prea tare – căci dacă râd, îmi iese fața și mai lată –, îmi sug un pic o­brajii și încerc să-mi maschez dezavantajele. Și totuși, toate astea par să fie în van. Căci ies crispată. Și adevărul e că sunt.

Mi-amintesc cum era pe vremuri. Duceai filmul la developat și așteptai. Nu te studiai după fiecare poză, nu ștergeai ce nu-ți convenea. Când nu-ți plăcea o poză, o rupeai și-o aruncai la gunoi. Dar ciudat este că îmi displac exact acele fotografii în care ceilalți spun că semăn cu mine!

Doar eu pățesc asta? Mă îndoiesc. Probabil că nici fotomodelele nu se recunosc în toate pozele. Căci pozele de pre­să sunt retușate, ridurile eliminate, silueta remodelată. Este oare prelucrarea o soluție ca să ne simțim mai bine când postăm pozele pe Facebook?

Când văd instantanee cu mari vedete sexy prin reviste, mă liniștesc brusc și mă bucur. Pentru că observ că și ele au celulită, și ele au cearcăne și nici lor nu le stă părul mereu impecabil. Căci la urma urmei, nu sunt nici ele decât niște simpli oameni.

O soluție radicală ar fi metoda Marlene Dietrich, care în ultimii 40 de ani de viață pur și simplu nu s-a mai lăsat fotografiată. Practic pe de o parte, păcat pe de alta. Căci, de fapt, nu ne urâțim pe măsură ce trece timpul.

Mi-a spus și propriul copil, uitându-ne la poze, că acum arăt mai bine decât cu 20 de ani în urmă. Mai bătrână, da, dar mai bine. Și nu, nu ia droguri. I-am dat, în schimb, o înghețată.

Comments

comments

Previous:

Invitație la o cină perfectă

Next:

Misteriosul fenomen al aplicării lacului de unghii

You may also like

Post a new comment