Shopping pe toate canalele

30 January of 2012

Shutterstock

În principiu, nu prea mă uit la teleshopping. În principiu! Dar din nefericire sunt o persoană  destul de ușor influențabilă, iar teleshoppingul are ceva dintr-un corn al abundenței plin cu obiecte de care „în principiu” n-ai nevoie. Lucruri magice, care fac și promit lucruri de neimaginat.
Paleta lucrurilor-minune e largă, de la lenjerie care ține cald, dar și răcoare în același timp, și lavete care șterg absolut orice, la desuuri magice care îți fac din măsura L un popou  mic și sexy măsura S, creme care întineresc, seturi de oale ce gătesc singure și numai mâncare sănătoasă, saltele vindecătoare de dureri de spate, cuțite ce nu trebuie ascuțite niciodată și răzători ideale.
Partea fascinantă este că nu există nimic care să nu apară la shoppingul TV. Sigur că o tigaie de la teleshopping nu e o tigaie și atât. Prezentatorul ne asigură cu mâna pe inimă că nu este vorba de orice tigaie, ci de o adevărată nebunie, o minune a tehnicii, o inovație revoluționară! Despre care poate vorbi ore în șir, cu o expresie și un entuziasm de te întrebi dacă nu cumva a luat droguri înainte. Și e o euforie molipsitoare dacă privești prea mult la TV, n-ai cum să nu te lași contaminată!
Pentru că, dacă te expui privitului îndelungat la canalele de teleshopping, e posibil să cazi în capcană. Căci tot acest entuziasm declanșează la un moment dat o oarecare speranță în sufletul telespectatorului – în ciuda rațiunii. Tuturor ne e clar că un chilot, oricât de mult elastan ar conține, nu are cum să facă un abdomen plat dintr-un colac de șunculiță. Dar gândul de a încerca este atât de ispititor! Așa că mai iei o prăjiturică de pe farfurie, pentru că oricum chilotul magic va acoperi tot răul făcut de caloriile de sărbători.
Grație discursului convingător al prezentatorilor și chipurilor prietenoase, începi de la un punct încolo să-ți dorești lucrul respectiv. Ia uite ce bine stoarce fructele acel storcător… și nici măcar nu-i așa de scump! Unde mai pui și câte bucăți au fost vândute până acum… dacă toată lumea cumpără, n-are cum să fie prost. Dacă e chiar un storcător-minune și-l ratez? Ia să sunăm, să vedem câte bucăți mai au!
Recunosc, mi s-a întâmplat și mie. Tigaia magică a stat câteva luni nefolosită.  Se pare că a fost mai puțin magică decât m-am aș­tep­tat – o tigaie cât se poate de… tiga­ie. Însă de curând ne-am mutat; poate își arată puterile magice la adresa nouă.

Comments

comments

Previous:

(In)consecvența e mama disciplinei

Next:

Horoscopul seducției culinare

You may also like

Post a new comment