(P) Relatia de cuplu – Studiu privind satisfactia

28 September of 2015

În data de 17 noiembrie 2015, John Gray, celebrul autor al bestseller-ului Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus, vine în România (detalii prin click aici). Dată fiind lipsa datelor privind modul cum se raportează populația României la relația de cuplu, în perioada 1.07.2015 – 1.09.2015, Extreme Training a derulat probabil cea mai amplă cercetare privind satisfacția relației de cuplu,  atât în mediul online, cât și prin intervievări directe.

ATENȚIE! Persoanele care vor să participe la eveniment și care vin prin site-ul revistaioana.ro vor beneficia de un discount de 60 euro! Acest discount este disponibil până la data de 30 septembrie 2015.

După cum veți observa mai jos, eșantionul folosit a fost unul foarte relevant, împărțit pe bărbați-femei, nivel al veniturilor, vârstă, număr copii, proveniență, situația în relație etc.

Chiar dacă evenimentul cu John Gray abordează în mod deschis comunicarea cu sexul opus, la locul de muncă, în negociere, în leadership sau acasă, datele obținute prin această cercetare aduc în atenție subiecte oarecum tabu: sexualitate, nevoi nesatisfăcute, timp liber sau  nivelul de satisfacție.

Mai jos aveți primele rezultate, urmând ca în următoarele două săptâmâni să fie oferită publicului larg și specialiștilor și alte date rezultate în urma acestui studiu.

Ce rezultate regăsiți mai jos?

  • Care este gradul de satisfacție general în relatia de cuplu?
  • Ce diferențe se înregistrează între bărbați și femei la nivel de satisfacție?
  • Cat timp petrec împreună cuplurile?
  • Care sunt nevoile nesatisfacute sau satisfacute insuficient în relația de cuplu?
  • metodologia de cercetare

Gradul de satisfacție general în relația de cuplu

Urmare a acestei cercetări rezultă că românii nu sunt nesatisfăcuți, la modul general, în relația de cuplu.

Un total de 62% dintre respondenți se declară foarte satisfăcuți și satisfăcuți de calitatea generală a relației de cuplu. Totuși, 18% se arată ca fiind ușor nesatisfăcuți și foarte nesatisfăcuți în relația de cuplu, iar alți 18% declară ”potrivit”. Se poate concluziona că marea majoritate a românilor sunt satisfăcuți de calitatea relației de cuplu.

satisfactia relatiei de cuplu

Apare, totuși, o nunață interesantă când analizăm separat răspunsurile bărbaților și ale femeilor.

De exemplu, după cum se poate observa mai jos, procentul bărbaților care se declară foarte satisfăcuți și satisfăcuți întrunește 67%, doar 31% sunt potrivit, ușor sau foarte nesatisfăcuți.

satisfactie relatie de cuplu barbati

Când analizăm, însă, răspunsurile femeilor vom constanta că 57% dintre ele se declară satisfăcute și foarte satisfăcute de relatia de cuplu, spre deosebire de 67 de procente întrunite la bărbați.

satisfactia relatia de cuplu femei

Mai jos observați, defalcat, aceste diferențe. Când ne uităm la gradul de satisfacție (pozitiv), vom observa că bărbații sunt mai satisfăcuți. În ceea ce privește starea neutră (potrivit), vedem o diferență de două procente. La fel și în situația foarte nesatisfăcut, diferența cea mai mare înregistrându-se la răspunsul ușor nesatisfăcut unde vedem o diferență de 6 procente.

satisfactia relatiei de cuplu - comparativ barbati si femei

În ansamblu, observăm că nici bărbații, nici femeile, nu se declară, în marea lor majoritate, nesatisfăcuți în relație. Bărbații care au răspuns ușor nesatisfăcut și foarte nesatisfăcut însumează un procent de 14% , spre deosebire de femei care înregistrează un procent de 22%.

Aceast fenoment ar putea fi explicat prin prisma modului în care femeile apreciază calitatea relației de cuplu. Dacă bărbații nu solicită, de obicei, să fie înțeleși și ascultați, femeile au această nevoie mult mai pregnantă. Pentru detalii puteți vedea cele două e-book-uri gratuite și minicursul gratuit pe care le primești pe e-mail, oferit in exclusivitate de John Gray. Detalii prin click aici!

Timpul petrecut împreună în relatia de cuplu

După cum observați, în graficul de mai jos aproape jumătate dintre români petrec între 2 și 4 ore pe zi cu partenerul de viață (45%). Întrebarea pusă a fost una specifică, referind-se nu doar la timpul petrecut împreună, ci la activitățile în comun:

Câte ore pe zi (exceptând zilele libere) vă petreceți împreună (activități comune)?

Totuși, un sfert dintre români (26%) petrec o oră sau chiar mai puțin timp împreună. Și procentul celor care se află în altă situație este destul de mare (11%). În aceast caz au fost menționate relațiile la distanță, faptul că sunt în deplasare tot timpul săptămânii, că lucrează în altă țară etc. În general, repondenții la altă situație au legat timpul petrecut împreună de constrângerile jobului. Dintre răspunsurile primite menționăm: petrecem două luni pe an, lucrez în altă țară, totă săptâmâna lucrez în alt oraș și ne vedem doar în weekend, patru zile pe lună etc.).

timpul pentrcut impreuna

Comments

comments

Previous:

(P) Dana Rogoz cauta “Micile Voci Mari”

Next:

(P) 5 curiozitati despre filmele de animatie

You may also like

Post a new comment