Profesia: VEDETĂ

25 October of 2013

© roza / Fotolia

© roza / Fotolia

Dacă mai aud de încă o „vedetă“ care nu face nimic,  dar e celebră, o să fac urticarie. E plină lumea de soții de celebri­tăți cu bani  și de domnișoare ajunse în atenția reflectoarelor pentru lucruri nu tocmai ortodoxe, care vor să facă „design“, „fashion“ sau care își doresc o carieră în televiziune. Desigur, spunând „televiziune“ nu se închipuie pe sine umblând în patru labe și conectând cabluri, la fel cum nu se văd pe post de simple croitorese când spune „fashion“.
Ce-o fi în capul lor? Cum gândesc femeile astea? Sau gândesc măcar? Oare au auzit vreodată gingașele lor urechiușe despre noțiuni precum facultate, specializare, meserie? Oare chiar cred că oricine poate fi designer de bijuterii sau că a fi moderatoare TV înseamnă să te întinzi la taclale în fața camerei? Să nu ne înțelegem greșit,  nu e nicio problemă dacă ești casnică și n-ai o profesie anume. Cine-și permite să stea acasă și-i place să nu facă nimic concret – foarte bine. Dar să nu faci nimic și să te porți de parcă ai fi indispensabilă umanității, să faci pe importanta doar pentru că ești soția unui tip cu bani… nu folosește nimănui și nici pe tine nu te ajută în vreun fel.
Acum serios – astea sunt exemplele noastre? Chiar vrem ca fiicele noastre să creadă că tot ce contează pe lumea asta este să pui gheruța pe un fotbalist cu bani?  Și că, pentru a reuși să faci asta, nu e nevoie decât să-ți petreci jumătate de zi la salonul de styling și pe cealaltă pe banda de alergare? Cum s-ar spune, să tunezi un pic „po­ten­ția­lul“.  Între aces­te șe­dințe de în­fru­mu­sețare mergi la shopping sau ții la curent tabloidele cu activitățile tale. Iar seara visezi să pășești pe covoarele roșii ale unei lumi glamuroase.
Astea sunt femeile pe care le admirăm? Se pare că da, din moment ce le vedem zilnic prezentate la TV și în presa de specialitate. Ar fi totuși frumos dacă toate aceste „vedete“ ar investi o parte din timpul lor în ceva util. Poate în sus­ți­nerea acelora care nu-și permit cariere în… design, fashion sau TV. Unele o fac deja și atunci, da, atunci pot fi exemple.
P.S.: Probabil că nu sunt decât invidioasă – n-am nici siluetă de fashion, nici creativitate pentru design și  nici chip de TV!
Ioana

Comments

comments

Previous:

Remember the Time? A Show to Remember Michael Jackson feat. Mike Terrana

Next:

Halloween la Antipa

You may also like

Post a new comment