Nesfârșita dilemă a frizurii

12 November of 2012


Juan Nel, 2012/Shutterstock.com

Femeile care au bucle își doresc un păr drept, iar cele cu părul drept visează la o coafură bogată și ondulată. Trudă zadarnică, deoarece părul nu crește așa cum ne-am dori…
Tot timpul speranța triumfă asupra experienței. Iar această mică înțelepciune cotidiană este corectă în special în două cazuri: diete și frizuri. Asupra dietei am o atitudine flexibilă: am fost și grasă, și slabă.

Cu părul însă, deschid un subiect nou și de lungă durată. Din păcate, lipsit total de flexibilitate. Eu am părul ondulat. Nu este extrem de cârlionțat, dar, în funcție de vreme (umezeala îl face foarte creț!), părul meu poate căpăta un aspect foarte dezordonat. Buclele sunt foarte imprevizibile și de aceea îmi doresc, de ani de zile, să am părul drept. Îmi doresc un păr lung, drept, mătăsos și strălucitor. Când cumpăr o revistă nouă de frizuri o răsfoiesc cu speranță și nerăbdare, apoi merg la coafor și cer să mi se facă și mie un cap de paj șic. Sau un bob. Sau pur și simplu o tunsoare până la umeri. Desigur că întotdeauna am parte de o scuturare din cap amuzată și de un zâmbet. „Sunt coafeză, nu magiciană!“, cam acesta este răspunsul de obicei. „Chiar dacă vă îndrept părul și îl tund asemenea unui cap de paj, imediat ce afară se ume­­­zește aerul veți avea din nou bucle.“

Totuși, eu nu am renunțat la speranță. „Atunci, ce s-ar putea face cu acest păr?“, întreb, cerând alternative. „În scări și uscare la aer!“, este mereu răspunsul, indiferent la ce coafor merg. În scări și uscat la aer, așa port părul de ani de zile și încă sper la o schimbare. O prietenă, care este stilistă, a avut răbdare să-mi întindă părul șuviță cu șuviță. Cu minunatul meu păr drept am apărut la o emisiune televizată. Mi s-a părut că sunt incredibil de elegantă și că am un păr foarte îngrijit. Dar numai eu am crezut asta.

Nu am mai primit niciodată atâtea e-mailuri ca după acea emisiune. Un val de disperare: „Ce s-a întâmplat cu părul tău?“ a fost cel mai drăguț comentariu. Chiar și eu am fost uluită. Cu părul îndreptat, bărbia și nasul meu arătau mai mari decât de obicei, iar părul părea mult mai puțin bogat. „Nu mai ești mama mea!“, mi-a spus copilul când am ajuns acasă. În dimineața următoare m-am spălat pe cap și mi-am uscat părul natural, iar buclele au reapărut. Pur și simplu, așa sunt făcută. Cu bucle rebele. Așa că trebuie să le accept.
P.S.: Mai bine rebeliune pe cap și nu în cap…
Ioana

Comments

comments

Previous:

CHRISTMAS BAZAAR – DIVERSITATE MULTICULTURALA SI CARITATE INTR-UN EVENIMENT UNIC

Premiile „Drepturile Copilului” 2012

Next:

Premiile „Drepturile Copilului” 2012

You may also like

Post a new comment