Mărită-te cu un meseriaș

25 April of 2012

Cine a căutat vreodată un instalator bun, eficient și ieftin știe exact la ce mă refer când spun asta! Meseriașii buni și serioși sunt soi rar…

Aveam o mică problemă cu instalația din baie. Sigur, nu era ceva urgent, dar lucrarea trebuia făcută la un moment dat și nici nu mergea improvizată de soțul meu – trebuia executată de un specialist. Așa că am decis să caut un instalator bun. Însă treaba cu instalatorii e delicată: nu-ți poți da seama câtă meserie știu decât când e prea târziu și prețul stabilit înainte nu corespunde niciodată cu factura de la sfârșit. În plus, cei buni sunt foarte aglomerați, cei mai puțin buni sunt liberi, dar nu-i vrei, și mai e și categoria celor neserioși. Așa că cel mai în­țe­lept lucru mi s-a părut să întreb prin cercul de cunoștințe dacă știe careva un instalator bun din toate punctele de vedere.
Primul telefon a fost promițător. „Săptămâna asta sunt cam ocupat, dar vin săptămâna viitoare să văd despre ce e vorba și stabilim atunci!”, mi-a promis expertul. După ce l-am mai sunat de trei ori și m-am rugat de el să vină, a și venit. A cercetat problema, a analizat-o pe toate părțile și a constatat cu o expresie îngrijorată: „E ceva de lucru aici.” „Păi, de-aia am și apelat la dumneavoastră. Când începem?”, l-am întrebat. A stat, s-a gândit, apoi a spus: „Sunați-mă diseară, să văd cum stau cu timpul săptămâna asta.” Sigur, aș fi vrut să stabilim un termen chiar atunci pe loc, însă domnul instalator nu-și avea agenda la el. Cu un gest generos mi-a întins cartea de vizită și mi-a spus: „Ăsta-i numărul meu, mă găsiți la orice oră…”
Mda, suna bine, dar aveam să constat că mă mințise. L-am sunat de șapte ori și i-am lăsat trei mesaje. „De ce nu chemi pe altcineva?“, m-a întrebat mama. O idee rațională, însă la urma urmei instalatorul chemat văzuse deja despre ce e vorba și n-aveam chef de o nouă vizionare. În plus, investisem timp și energie în telefoane și SMS-uri. Ce-i drept, a opta oară chiar m-a sunat înapoi, cerându-și scuze, fusese extrem de ocupat. Fericită la culme, am stabilit întâlnirea pe săptămâna următoare. Întâlnire la care n-a apărut… Aveam deja spume la gură când l-am sunat. „De ce nu mi-ați dat un mesaj cu o seară înainte?”, a încercat să se scuze. Nesimțire pe față, la urma urmei n-are cinci ani. Atunci era momentul să-i fi trântit telefonul și să-l trimit la origini. În schimb, am încuviințat cuminte că-i voi aminti și am stabilit un nou termen.
Una peste alta, cam 4 săptămâni a durat cu totul până când instalatorul a venit să înceapă lucrarea. Dar și când a venit, ce-i drept, cu o oră întârziere, era binedispus și a început să lucreze cu sârg. Și a fost chiar foarte rapid în realizarea lucrării. La nici două zile după ce a terminat, am primit factura.
De mulțu­mită, sunt foarte mul­țu­mi­tă cum a lucrat, mă gândesc numai dacă să cer și eu câteva mesaje de aducere aminte pentru efectuarea plății…

Comments

comments

Previous:

Există cu adevărat sau nu?

Next:

10 întrebări pentru Irina Petrea

You may also like

Post a new comment