Misteriosul fenomen al aplicării lacului de unghii

26 May of 2014

Foto:© rico287 / Fotolia

Foto:© rico287 / Fotolia

Există încă multe fenomene inexplicabile pe lume. Eu, de exemplu, sunt o adevărată maestră în leneveală. Aș putea să zac ore în șir pe canapea, imobilă precum o stâncă, citind o carte sau uitându-mă la televizor. Însă – și despre fenomenul acesta este vorba – de cum mi-am dat unghiile cu ojă, simt o nevoie imperioasă să deschid  atunci și acolo o cutie de suc, să mă schimb cu altceva sau să scutur repede pătura. Mi-amintesc că trebuie să trimit un SMS sau mă deranjează deodată firimiturile căzute între pernele de pe canapea, pe care trebuie să le îndepărtez. Cu alte cuvinte, îmi vine să fac diverse lucruri, deși știu din experiență că lacul proaspăt aplicat trebuie să fie urmat de un interval lung de stat degeaba.

E ca un joc prostesc. Știu foarte bine că e o prostie din partea mea și că probabil îmi va ruina   lacul proaspăt aplicat, dar pur și simplu nu pot controla acest impuls de a mă mișca. Cum îmi dau unghiile cu ojă, cum nu mai am stare…
De curând le-am mărturisit acest mic prost obicei prietenelor mele și, ce să vezi, și lor li se întâmplă exact ca mie. Oare ce fenomen ciudat e acesta, care ne împinge către asemenea lucruri? Poate că pur și simplu nu vrem să ne lăsăm controlate de un lac de unghii, nu ne place să ni se spună ce și mai ales când să facem ce vrem să facem?

În plus, e și o mică provocare. Căci mereu există întrebarea: oare voi reuși? Voi izbuti să-mi pun lentilele de contact fără a-mi distruge lacul de pe unghii și fără a mânji lentilele? Eu nu înțeleg de ce în anul 2014 nu există un lac de unghiii care, odată aplicat pe acestea, să se întărească instantaneu, să fie tare precum betonul și să rămână la locul lui, pe unghii. Adică facem transplant de organe, zburăm prin cosmos, dar o amărâtă de ojă care să nu ne mai creeze probleme n-ai să vezi!

Am încercat cam tot ce există pe piață: mici aparate care suflă aer, spray-uri speciale pentru uscare rapidă, lacuri și uleiuri pe care le aplici peste lac pentru a accelera uscarea… Niciunul n-a ajutat cu adevărat, oja mea n-a fost foarte impresionată de ele. E încă­pățânată și își acordă cât timp dorește, fără să se grăbească și fără să-i pese. Pe modelul „lucrurile bune se coc cu răbdare”.

Din punctul aces­ta de vedere, am putea învăța de la ojă. N-ar trebui să vrem totul pe loc. Nu toate lucrurile în viață se rezolvă ad-hoc. Sunt lucruri care pur și simplu necesită mai mult timp, precum lacul de unghii.
Aseară mi-am făcut din nou unghiile și m-am forțat să stau o oră liniștită. Se pare că evoluez. Însă azi-dimineață aveam pe unghii numai urme de la firele de păr. Probabil mă trag de păr noaptea. Oare să-mi leg mâinile înainte de culcare? Dar cum să fac  asta cu unghiile proaspăt lăcuite?

Comments

comments

Previous:

Vrei sa spui ca asta-s eu?

Next:

Diferiți sau asemănători?

You may also like

Post a new comment