iPhone-ul, prietenul omului

09 March of 2012

Noile jucării ale bărbaților țin loc de prieten, sursă de informație și distracție. Pentru noi nu mai e loc

Faptul că bărbații au o aplecare înspre tot felul de gadgeturi electronice nu mai e ceva  nou. Însă de când sunt la modă produsele cu măr pe ele, dragostea lor de „jucării” electronice a căpătat dimensiuni nebănuite.
Sunt bărbați care n-ar face un pas fără iPhone-ul lor, mereu cu ochii în ecranul acestuia, mereu tastând câte ceva. Descarcă aplicații, își citesc mailurile, stau pe Facebook, verifică starea vremii sau se interesează de cursurile de la Bursă. Ai putea spune că iPhone-ul a devenit a doua lor natură.
Mulți dintre domni și l-au luat și pe fratele mai mare al lui iPhone, pe numele său iPad. Pentru că iPad-ul, în caz că nu știați, este întruchiparea tuturor visurilor: este entertainer, sursă de informații, obiect al dorinței și prieten de nădejde. Și câte lucruri minunate poți face cu acest aparat: joci jocuri, îl cauți pe vecinul pe Google, descarci filme, navighezi de nebun în lung și-n lat prin internet, între timp îți faci rezervare la film și afli și știrile.
Alături de o i-chestie nu se simte niciodată singur, motiv pentru care micul lui prieten va fi luat peste tot: la masă, la concert, la WC, ba unii nu se despart de el nici măcar când merg la culcare. Lucru care duce la mici discuții și gelozii în relații. Păi, cum să te măsori cu un iPad?  Noi, femeile, facem cam orice pentru a ne demonstra utilitatea în toate domeniile, însă chiar să descarci filme din noi sau să afișăm cursul valutar…
Unele dintre femei au recurs la măsuri radicale: iPad-ul nu mai este acceptat în anumite contexte. „Locul în care luăm masa este zonă liberă de iPad și iPhone.  La masă nu se tolerează nicio i-minune!”, a decretat Sandra, o prietenă. Nici în concediu nu se folosește iPad-ul decât limitat. Iar când vede aparatul în dormitor, Sandra o ia razna: „De când are drăcia asta, ai senzația că i s-a sudat de mână. Dacă ar putea, și-ar implanta-o.”
O altă amică a găsit soluția, s-a împrietenit cu acest nou stil de comunicare –  chiar și în dormitor. Când vrea să discute ceva cu soțul, îi trimite un e-mail după modelul: „Ai chef să facem dragoste? Dacă da, mă găsești pe partea mea de pat. Salutări, Soția.”
Ioana

Comments

comments

Previous:

Dacă-i musai, faci oriunde

Next:

”Asculta-i sufletul”: Abuzul sexual al copiilor

You may also like

Post a new comment