Dorințe 2011: Bunica și bakuganii

08 December of 2011

Dorințele de Crăciun ale nepoților sunt o adevărată probă de imaginație pentru unii dintre bunici…

Întrebarea interfamilială cel mai des rostită în această perioadă este: „Și? Ce-ți dorești de la Moșul?“ În special bunicii sunt foarte interesați de acest aspect și pândesc orice indiciu. „Nici nu mai știu ce-și doresc copiii din ziua de azi!“, oftează mulți dintre ei, și au, prin urmare, nevoie de indicații detaliate.
Cum i s-a întâmpat unei prietene. Mama ei (75 de ani) voia să știe ce și-ar dori nepoțelul să găsească sub brad. „Luca, bunica vrea să știe ce-ți dorești de la Moșul!” – „De la Moșu’, ai?”, își dă ochii peste cap Luca (8 ani), în timp ce ia în primire receptorul. „Ei, ia spune-i tu lu’ bunica ce-ți dorești de la Moș Crăciun?”, se aude cu nevinovăție glasul bunicii din telefon, iar răspunsul vine fără ezitare: „Un Bakugan Dragonoid Colossus.”
La fel de bine i-ar fi putut vorbi în chi­neză. Buni e derutată. Și buni lui Luca este genul de bunică ce se descurcă binișor în zilele noastre: se pricepe să trimită SMS-uri și știe să folosească internetul. Prin urmare, își notează do­rin­ța și se duce cu ea pe Google. Unde află că există lansatoare, capsule și capcane (?), precum și seturi de combat, sfere și arene de luptă (?) – pentru a câștiga bătăliile bakugan. Ăăă, ce bătălie? Cine cu cine se luptă? Și de ce?
Oare e educativ jocul ăsta? Și e în spiritul Crăciunului? Bunica ajunge la concluzia că nu prea și cere o alternativă. Că puștii din ziua de azi nu se mai joacă cu trenulețe din lemn o știe deja, dar trebuie neapărat să fie ceva cu monștrii-coloși dragonoizi? Luca nu duce lipsă de dorințe: „Ar fi OK și un Omnitrix sau un Humangosaur.” Un ce!? rămâne bunica cu gura căscată. „Păi, omnitrixul te transformă în extraterestru cu superputeri. Și humangosaurul este Ben 10 când devine gigant-super-forță”. Bunica oftează și cere să vorbească cu Maria, sora mai mică a lui Luca.
Mult mai practică decât fratele ei,  Maria își dorește un aspirator de jucărie.  Dar nu de oricare, ci unul cu baterii și butoane, la care se poate regla puterea și care are părțile detașabile. Bunica e de-a dreptul impresionată de spiritul practic și dragostea de curățenie ale Mariei. Când însă intră în detalii, se trezește la o oarecare realitate: află că aspiratorul vine la pachet cu „imitație de murdărie” și „particule de praf”, pentru ca micuții să și aspire ceva. Murdăria adevărată rămâne deci tot în grija mamei…

Comments

comments

Previous:

Economisește la căldură!

Next:

Alvin și veverițele au cucerit TVR 2

You may also like

Post a new comment