Dacă-i musai, faci oriunde

28 February of 2012

Chiar și cel mai scurt drum poate fi, în anumite condiții, insuportabil de lung
Când se pleacă la drum lung cu mașina, la munte sau la mare, fiecare pasager trece înainte de plecare pe la toa­letă, în special cei mici. Dar și cei mari. Pentru că nu știi niciodată când și unde te lasă vezica…
Și totuși se întâmplă: în grabă și cu grija de a nu fi uitat nimic, uiți să treci prin acel loc și urci repede în mașină. Și fericită că n-ai uitat nimic și că vă așteaptă o vacanță frumoasă, te liniș­tești cu câteva guri de apă. Abia atunci realizezi că parcă-parcă ar trebui să mergi la baie. Însă vă aflați deja pe autostradă. Nu-i nimic, îți spui, ajungeți imediat la o benzinărie, ceva, și rezolvi tu problema. Din nefericire însă, iată că cei din față încep să încetinească… Ambuteiaj. Și tu faci pe tine!
În mod normal n-ar fi fost o problemă dacă ai fi trecut pe la baie înainte de plecare. Dar din păcate n-ai făcut-o, presiunea crește cu fiecare minut și tu n-ai idee cât timp va trece până când vei ajunge la o toaletă. Încerci să te gândești la altceva, ca să-ți distragi atenția de la vezica plină. Însă o vezică plină poate fi al naibii de încăpățânată.
La un moment dat începi să te foiești în scaun. Ce-i de făcut? Pipi pe banda de urgență? De față cu toți participanții la trafic? Și dacă se pune șirul în mișcare exact când tu stai pe vine? Sau vreunui șofer grăbit și certat cu legea îi trece prin cap să depășească toată coloana prin dreapta? Călcată de vreun camion în timp ce faci pipi? Mai bine nu.
Totuși, dacă-i musai, faci oriunde. Printre sfaturile de pe internet găsești: deschide larg ușa din față și pe cea din spate, lasă-te pe vine și ascunde-te între ele. Sau: ia cu tine un scutec pentru adulți, dă pantalonii jos, bagă-l sub fund și dă-ți drumul. Ori: îmbracă-te întotdeauna într-o fustă lungă, ca să nu se vadă ce faci sub ea – logistic vorbind, e mai ușor de manageriat situația decât în pantaloni. Sigur, niciuna dintre soluții nu ți se pare ideală, dar când e musai, faci oriunde.
Un mic sfat ca-ntre fete: situația noastră a fost și va rămâne una de discriminare. Bărbații s-ar putea descurca, în situații similare, cu un pet sau cu o sticlă. Nemaivorbind că, de regulă, n-au nicio inhibiție – indiferent câți boscheți sunt în jur, ei se opresc la primul copac de la stradă și, sub privirea tuturor, se ușurează nestingheriți.
Oricum, niciodată în cazuri de genul ăsta nu vei găsi urmă de benzinărie sau popas. Morala? Nu uita niciodată să faci pipi înainte de plecare.

Comments

comments

Previous:

Drumul cu trenul e tare amuzant

Next:

iPhone-ul, prietenul omului

You may also like

Post a new comment