Curăţenie 
generală… în poşetă!

31 March of 2015

Când te apuci să deretici prin toate colţurile, nu le uita pe cele ale propriei genţi. Dacă în poşeta ta s-au strâns vrute şi nevrute, e rost şi de bacterii periculoase pe-acolo. Se poartă genţile mari, şi asta ne convine, pentru că încap foarte multe lucruri într-o geantă mare: farduri, telefon, tabletă, medicamente, şerveţele, produse de igienă intimă, cărţi, chei, sendvişul pentru la prânz. 
Şi lista ar putea continua.

Unele obiecte ajung să zacă într-o geantă de nici nu mai ştii când, dacă geanta nu e bine compartimentată, pui în ea totul la grămadă şi obiectele se ating între ele.

Mâinile tale nu-s mereu tocmai curate când scotoceşti pe-acolo, iar fermoarele sunt atinse 
de zeci de ori, zi de zi. În acest decor nu tocmai aseptic, germenii îşi fac culcuş, se înmulţesc, iar de acolo ajung pe pielea ta şi în organsim, şi aşa apar iritaţiile, alergiile, infecţiile gastrice.

Iată ce trebuie să faci pentru o bună igienizare a genţii:

Zilnic
Spală-te pe mâini des şi nu căuta prin geantă în timp ce mănânci sau prestezi 
activităţi care-ţi murdăresc mâinile. Ai grijă să ai mereu la îndemână un gel anticbaterian pentru spălat pe mâini fără apă şi săpun (la birou sau când eşti în tren, 
de exemplu), dar nu abuza de el, pentru că usucă pielea sensibilă a mâinilor. Verifică în fiecare seară geanta, să nu uiţi în ea 
resturi de mâncare, bomboane, ciocolată, tichete folosite etc.

O dată pe săptămână
Scoate totul din geantă şi şterge cu un şerveţel umed antibacterian obiectele pe care le ţii tot timpul acolo: cheile, portofelul, copertele agendei, pieptănul, tocul de la ochelari, telefonul, tableta sau alte gadgeturi. Ai grijă ca toate produsele tale cosmetice să fie bine închise şi adunate într-un portfard. Verifică-ţi cosmeticele, să fie în termenul de garanţie, şi aruncă-le pe cele care nu se închid etanş sau au 
depăşit acest termen. Foloseşte un şerveţel umed pentru mânerele genţii (focar de 
microbi) şi pentru limba de material cu ajutorul căreia deschizi fermoarele.

Lunar

Goleşte geanta, scutur-o, aeriseşte-o bine, spală-i căptuşeala şi las-o la uscat la temperatura camerei (nu pe calorifer, se poate degrada materialul din care este făcută), cu căptuşeala scoasă şi bine întinsă. 
Dacă geanta este din pânză, o poţi spăla 
în întregime – citeşte cu atenţie modul 
de întreţinere, la cumpărare. Truc pentru genţi de piele mereu ca noi: curăţă-le cu şerveţel demachiant şi unge-le cu cremă de mâini. Pielea îşi va păstra astfel elasticitatea.

Credit foto: © slava / Fotolia

Comments

comments

Previous:

Pune-ți singură tapet!

Next:

Câine fericit, stăpân mulțumit!

You may also like

Post a new comment