Cum îți deschizi un cabinet medical privat în 5 pași

02 May of 2019

Dacă ai studii de medicină, spirit antreprenorial și ești interesată de piața serviciilor medicale private de la noi, deschiderea unui cabinet medical poate fi o importantă oportunitate de afaceri. Sănătatea va fi mereu una dintre nevoile de bază ale oamenilor, iar medicina privată se dezvoltă din ce în ce mai mult. În plus, dacă ești medic, perspectiva de a fi „propriul șef” este extrem de ispititoare.

Totuși, o astfel de inițiativă poate părea mult prea complicată, mai ales pentru un medic aflat la început de drum. Iată ce pași ar trebui să urmezi pentru a putea să îți deschizi propriul cabinet medical.

Fă-ți un plan de afaceri amănunțit

Ai vrea să deschizi o clinică și să ai mai mulți angajați sau vei lucra singură, cu o asistentă? Ce fel de pacienți ai vrea să ai? Ce servicii vei oferi? Trebuie să îți pui toate aceste întrebări, înainte de a porni la drum.

Când ai răspunsurile, redactează un plan de afaceri care să cuprindă:

  • cheltuielile anticipate
  • veniturile previzionate în primii trei ani
  • tipul de aparatură medicală necesar
  • costurile cu echipamentele și chiria

În funcție de acest plan de afaceri vei putea să calculezi investiția inițială și banii de care vei avea nevoie pentru a pune afacerea pe roate.

Obține finanțare

Dacă ai deja banii pentru investiție, lucrurile vor merge mai ușor, dar dacă nu îi ai încă trebuie să cauți o finanțare. Aplică la mai multe bănci cu planul de afaceri și lasă-le să îl evalueze.

Bancherii sunt precauți atunci când vine vorba de investiții și vor evalua cu mare atenție planul tău de afaceri. Dacă îl consideră viabil, vei obține banii de care ai nevoie.

Alege locul unde va fi cabinetul medical

Fie că ai deja un spațiu, că îl închiriezi sau îl construiești de la zero, locul unde va fi cabinetul medical este foarte important. Asigură-te că zona are „vad”; se poate afla lângă un spital mai mare sau într-o clădire cu mai multe cabinete medicale. Zona este foarte importantă pentru că, în funcție de aceasta, vei avea un anumit tip de clientelă.

De asemenea, felul în care amenajezi cabinetul va influența și percepția pacienților tăi despre serviciile oferite. Alege finisaje de calitate și un design minimalist, pentru a crea o atmosferă primitoare, dar în același timp sigură din punct de vedere al sănătății.

Dotează cabinetul cu aparatură medicală

Indiferent de specializare, medicina se face acum cu ajutorul aparatelor. Vei avea nevoie de dotările de bază pentru un cabinet medical: de la stetoscop, până la aparate pentru măsurat glicemia ori tensiunea, la ecograf sau electrocardiograf.

Investește în aparatura medicală de calitate, care să te ajute să îți faci meseria o perioadă îndelungată. Nu uita nici de dotarea sălii de așteptare și a cabinetului asistentei.

Selectează personalul medical și auxiliar

Fie că vei lucra cu mai mulți medici, fie că vei profesa singură, ajutată de o asistentă, este momentul să selectezi personalul cu care vei colabora. Alege medici și asistente care îți împărtășesc valorile și dedicarea față de pacienți.

Nu uita de recepție, de personalul administrativ și de personalul responsabil de curățenie. Fă această selecție din timp, pentru ca atunci când deschizi cabinetul să fie totul pregătit.

Aceștia sunt primii și cei mai importanți cinci pași către deschiderea unui cabinet medical privat. Desigur că vei mai avea multe lucruri de rezolvat pe parcurs. Printre ele, alegerea unui sistem electronic medical cu care să lucrezi sau firma de contabilitate care să te ajute. Însă, dacă vei respecta acești pași, cu ambiție și răbdare, ai toate șansele să profesezi cu succes la propriul tău cabinet medical privat.

Sursă: Digital WorkForce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

filme tiff 2019

Previous:

Filme premiate și succese de casă la TIFF 2019

Telefonul inteligent

Next:

(P) Când a apărut primul telefon inteligent

You may also like

Post a new comment