Chinul nostru cel de toate zilele

29 March of 2013

Fotolia_49912881_Subscription_XXLCând îmi duc copiii pe la diverse cursuri, se întâmplă uneori să-i aștept în vestiar sau în alte încăperi, pline cu mame care își așteaptă și ele copiii. Între mame se intră ușor în vorbă, se leagă prietenii, se fac confidențe și recomandări. Și afli tot felul de lucruri interesante. Ca de exemplu care mai sunt standardele de frumu­sețe în ziua de azi.

„Incredibil, ce gene frumoase ai!“, i-am spus eu  proaspetei mele prietene, cu care am intrat în vorbă într-una din aceste ocazii. La care ea mi-a explicat sec: „Sunt extensii. Genele mele sunt scurte și rare.“ Aha, deci există și așa ceva, extensii la gene. „Destul de complicat de realizat, dar merită chinul!“, a continuat ea, fluturând din extensii. „Durează vreo două ore, stai întinsă pe un pat, că ți le lipesc una câte una. E destul de enervant, mai ales că trebuie retușate o dată la două săptămâni. Și bineînțeles că trebuie să ai grijă când te demachiezi, dar în rest – e simplu. Ce-i drept, nu sunt tocmai ieftine!“, mi-a turuit ea, inspectându-mi din priviri propriile gene.

Sunt o tipă curioasă din fire. Așa că am vrut să știu și cam cât de nu tocmai ieftină e toată treaba asta cu gene de  căprioară Bambi. „Păi, cam 300 de lei la fie­care ochi, prima oară, după care o dată la două-trei săptămâni, doar vreo 150 de lei. Per ochi“, m-a informat Bambi. Sigur că mi-ar plăcea și mie să clipesc grațios din gene ca ea, dar parcă, pe lângă preț, mă cam sperie și tot timpul pe care trebuie să-l aloci acestei activități.  Ce simplu era pe vremuri! Făceai un duș, te dădeai cu spray, uneori un pic de ruj sau un rimel și cam asta era tot. În ziua de azi, profilul unei femei îngrijite arată cam așa: epilare – sus, jos și la mijloc. Desigur, manichiură perfectă; vara și pedichiură. Șuvițe sau vopsea în păr, obligatorii. Plus păr strălucitor și mătăsos 24 din 24. Sală până cazi lată ca să ții în frâu celulita sau s-o previi. Push up, pee­ling, măști, seruri anti-aging. Și, desigur, să nu uităm alimentațiasănătoasă! Cremele antirid sunt un must have în orice baie, în cazuri extreme se intervine cu Botox.

Uneori mă întreb cum rezistă femeile astea. Cum manageriază această luptă continuă pentru înfrumusețare și  de unde mai au și timp să meargă la serviciu și să îngrijească și de copii? Cum reușesc să fie atât de disciplinate? Le admir sincer, pentru că pe mine, una, mă obosește chiar și numai gândul la tot acest efort. Ceea ce nu înseamnă că n-am să mă epilez totuși azi…
P.S.: M-am decis să nu-mi fac extensii de gene. În viață trebuie să-ți cunoști prioritățile. Pa, pa, Bambi!

Ioana

Comments

comments

Previous:

Secretele frumuseții din 1001 de nopți

Next:

Caut rochie decentă între două vârste!

You may also like

Post a new comment