Cel mai plăcut moment al zilei

10 July of 2014

poveste„Ți-a plăcut ziua de azi?“, m-a întrebat fiica mea de 9 ani la sfârșitul unei zile de duminică. „Da, mi-a plăcut, Irina“, i-am răspuns. „Care moment ți-a plăcut cel mai mult?“ Stau să mă gândesc. Oare dimineață, când am scos cardul să-i plătesc trotineta la care nu îndrăznea să spere, după ce acum trei ani i-am zis clar că aia e pentru copii mici? Nu. Să fi fost pe la ora 14.00, după ce am reușit să curăț bucătăria de tot uleiul care sărise din pulpele de pui pe care am avut lipsa de inspirație să le prăjesc în tigaie? Nu, cred că pe la 14.10, când am ajuns în sfârșit în dormitor și Lia, fiica cea mică, dormea. Sau pe la 16.00, când amorțisem stând în cot și uitându-mă la cele câteva firișoare de păr ale Liei, care încep să se cârlionțeze. Nu. Sigur momentul meu preferat a fost când am turnat cafeaua în termos, mmm… totuși nu… Momentul preferat al zilei mele de azi a fost când am văzut-o râzând că a reușit să meargă la galop la cursul de călărie, fără să-i mai înghețe inima de spaimă. Nu, nici ăsta.

„Știi ceva, Irina, cred că momentul preferat al tuturor zilelor mele e când adormiți voi seara.“ „Aha, lasă că știu eu că abia aștepți să scapi de noi, să ai și tu timp pentru tine.“ „Nu, Irina, ăla e momentul meu preferat pentru că înseamnă că a mai trecut o zi cu bine. Că sunteți sănătoase, v-am hrănit și azi, v-ați jucat, ați citit, ați respirat aer curat și acum dormiți după o baie bună.“
Da, momentul preferat al zilei e acum. După ce am făcut un duș fierbinte și v-am învelit, acum stau și mă uit la voi și sorb ușor din paharul meu de vin alb demisec și îmi spun că, iată, sunt o mamă bună.

Da, am făcut duș, da, am gătit aproape zilnic, da, folosesc „Frozen“ pe post de babysitter. Nu, casa noastră nu e chiar curată, după ce ne-au spart pereții în baie și Lia a împrăștiat pământul din trei ghivece pe balcon. Recunosc, dacă ar veni mama și ar vedea ce e în casa mea, probabil m-ar certa. Dar am curățat uleiul și am dus și gunoiul. Vasele sunt spălate, mersi că ai pus mașina să le spele, Irina, însă ce ne facem cu hainele pe care le-ai lăsat în baie? Lasă, tu să fii sănătoasă. O să le strângi mâine. Nu-s în comitetul de părinți, dar n-ai tu treabă cu asta, cont pe Pinterest am, însă e degeaba, nu-mi iese nimic niciodată, dar am făcut în seara asta, după ce voi v-ați culcat, supă de pui cu paste în formă de rățuște și, dacă ești cuminte mâine, îți pun în pachet ce a mai rămas din prăjitura aia fabuloasă făcută de bunică-ta.
Sunt o mamă bună. Noapte bună, copii! Vă iubește mama.

Ada Demirgian

Câștigătoarea ediției se numește Ada Demirgian, lucrează la Radio și are două fete, Irina și Lia. Mai multe povești despre ele și despre viață în general găsiți online, la adresa blogului injoaca.ro. Dacă îți place să scrii, atunci trimite și tu o poveste pe adresa re­dacției sau la adresa de e-mail [email protected] Cele mai bune texte vor fi publicate și premiate cu un voucher de 300 de lei!

Comments

comments

Previous:

Diapozitiv, imagine fotografică pozitivă

Next:

Mămicile de la margine de teren

You may also like

Post a new comment