Boli de sezon: tipul acela!

03 March of 2014

Toată lumea e răcită în perioada aceasta a anului, toți tușesc. Pe unul îl doare în gât, altul are febră, al treilea are nasul înfundat sau, cel mai rău, le are pe toate odată. Iarna geroasă, umezeala și virusurile care circulă fac tot ce pot ca să ne doboare.

Acuma, există două tipuri de bolnavi. Primii sunt cei cărora le curge nasul, tușesc și care suferă în tăcere până le trece răceala. Al doilea tip sunt cei care aproape că celebrează guturaiul, sunt aceia care nu au niciodată o simplă răceală, ci cel puțin o gripă periculoasă, dacă nu chiar o infecție virală incredibil de rară. În cel mai bun caz o pneumonie.

Orice-ar fi, tipul doi are întotdeauna mai mult decât tine. Tipul doi te va întrece mereu: „Ai roșu în gât? A, să vezi ce mi s-a întâmplat mie, am făcut puroi și mi s-a tras la ureche, am făcut otită!“ Orice poveste medicală ai avea, tipul doi te va învinge întotdeauna.  Pentru că tipul doi cunoște toate bolile și a avut întotdeauna formele mai grave și a făcut de fiecare dată și complicații.

Tipul doi este super-pacientul! Pentru că tipul doi cunoaște cel puțin un medic bun, la fiecare specialitate, și știe toate liniile de tratament. E acel tip care caută pe Google  la cel mai mic junghi, tuse sau coș. Pasiunea lui cea mai mare este medicina și pentru orice durere își face programare la RMN, EKG sau măcar pentru o ecografie generală. Desigur că este mereu la curent și cu toate efectele listate pe prospectele tuturor medicamentelor.  Și dacă cumva istoricul său medical nu  îl bate pe al tău, cu siguranță cunoște pe cineva apropiat cu o poveste medicală absolut unică și de departe mult mai palpitantă decât a ta.

Tipul doi își asigură astfel o grămadă de atenție și compasiune. El nu este interesat de alte povești medicale, iar dacă este, atunci doar ca antreu pentru propria situație  de sănătate. Tipul doi își ascultă corpul ceas de ceas pentru a observa imediat unde este vreo neregulă sau unde ar putea fi una pe viitor.  Tipul doi arareori face parte din acea categorie de oameni care suferă de  ceva grav și care ar avea toate motivele din lume să se vaite. Tipul doi este din ce în ce mai răspândit și este, fie-mi cu iertare, mai rău ca ciuma.
P.S.: De fapt, mă sâcâie un junghi intercostal de vreo două zile și trebuia să spun cuiva …
Ioana

Comments

comments

Previous:

10 motive sa mergi la Targul de nunti Ghidul Miresei Februarie 2014

Next:

„Un pilot nu-și asumă riscuri,își asumă responsabilități!“

You may also like

Post a new comment