Aplicatiile, „creierul“ telefonului destept

02 April of 2015

Fotolia_73231533_Subscription_XXL

Dacă ești fericita posesoare a unui smartphone, știi deja ce-s acelea aplicații: niște progrămele care încarcă inutil memoria telefonului sau, dimpotrivă, care fac să treacă timpul mai frumos și mai util. Depinde doar de tine ce și cum alegi. Pentru cei mai mulți dintre noi telefonul mobil a devenit, în prezent, o necesitate, terminalele smart, care au înlocuit într-un procent covârșitor clasicele aparate cu taste, ajungând să fie tot mai intuitive și mai ușor de utilizat, având ecrane mari, luminoase, procesoare puternice și capacități ridicate de stocare. Odată cu aceste bijuterii tehnologice, au început să fie create numeroase aplicații care vin în întâmpinarea utilizatorilor, oferind telefoanelor inteligente utilizări multiple.

Stocarea datelor

Prima condiție pentru a reuși să utilizezi cât mai multe astfel de aplicații este dată de capacitatea de stocare a propriului aparat. Telefoanele smart oferă o memorie internă ce poate varia între 2 și 4 Gb la cele cu un preț mai redus și între 8 și 32 Gb la cele mai scumpe. Pe lângă această memorie, pe care se află înregistrat sistemul de operare al telefonului, mai ai posibilitatea atașării unei memorii externe, de până la 32, 64 sau 128 Gb. Ține cont că, pentru a stoca orice fel de date pe memoria externă, introdusă în aparat, trebuie să schimbi din setările aparatului stocarea implicită în memoria telefonului.
Există mai multe sisteme de operare a telefoanelor, precum iOS (pentru gadgeturile Mac) sau Windows Phone, însă cel mai des utilizat este sistemul Android, realizat de către compania Google. Multe aplicații cunoscute au însă corespondent pentru fiecare tip de sistem de operare.

Utile și prietenoase

Pe lângă aplicațiile pentru Facebook și Skype pe mobil, popularul serviciu de mesagerie gratuită WhatsApp Messenger, cele care îți permit să chemi rapid un taxi (foarte utile, mai ales ca serviciile comandate prin intermediul aplicațiilor au prioritate) sau popularele interfețe ce-ți permit să faci poze cu telefonul, să calculezi sau să iei notițe, iată cu ce merită să mai încarci memoria smartphone-ului tău:
– „Accuweather“ este o aplicație care te va anunța cum este și cum va fi vremea în diferite locuri pe glob și în orașul tău. 
Astfel, îți poți planifica activități pe care le poți desfășura în cele mai bune condiții, în funcție de vremea de afară. 
Aplicația este gratuită și oferită publicului larg în 23 de limbi.
– „Polaris Office“ este un program dedicat creării documentelor, fișelor de calcul tabe-lar, prezentărilor și accesării fișie-relor Adobe PDF. Utilizatorii primesc 2 Gb de stocare în cloud. Fișierele create cu 
„Polaris Office“ sunt compatibile cu cele realizate utilizând Microsoft Office.
– Aplicația „Ebay“ a site-ului de comerț online oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a căuta printr-un număr mare de produse puse la vânzare în lumea întreagă, de a crea oferte de preț, de 
a lista anumite obiecte dorite, de a citi și 
a răspunde mesajelor primite și de a urmări pachetele achiziționate.
–  Nu poți folosi niciun echipament conectat la internet fără a fi dotat cu un antivirus eficient. „360 Security – Antivirus Boost“ oferă gratuit securitate și protecție pentru telefoanele dotate cu sisteme Android. Acesta beneficiază de un motor de scanare, de un sistem de curățare a fișierelor și de o metodă eficientă de a salva bateria, consumând cât mai puțină energie.

Ce tot butonează lumea?

Dacă ești începătoare în materie de telefoane inteligente și nu știi de ce e așa concentrată lumea în metrou sau autobuz, cu ochii lipiți de ecranele telefoanelor mobile, îți spunem noi: se joacă! Multe jocuri pe telefon dau dependență, într-atât sunt de atractiv concepute. Fiecare utilizator de smartphone poate alege jocuri dintr-o gamă extrem de variată, cu tematică diferită, precum jocurile de antrenament mental, de acțiune, jocuri care cer dexteritate sau pur și simplu te relaxează.
Candy Crush Saga (cel mai popular joc tip puzzle), Angry Birds (joc de aventuri) , 2048 (aritmetică relaxantă) sunt jocuri intens utilizate pe rețeaua de socializare sau pe telefon. Când te plictisești de ele, poți încerca să joci și altele:
– În Subway Surfer alergi prin rețeaua metrourilor aparținând mai multor orașe ale lumii, acumulând puncte pentru îmbunătățirea abilităților și scăpând de sub urmărirea unui inspector și a câinelui său. Împreună cu celebrele personaje create de Jules Verne, lordul Phileas Fogg și servitorul său Passepartout, jocul Around the World in 80 Days te ajută să călătorești în timp, la sfârșitul secolului al XIX-lea, cu diferite mijloace de transport, pe pământ, pe apă și în aer.
– Lep‘s World este un joc cu peste 100 de milioane de descărcări. Mustăciosul Lep și-a pierdut aurul și acum trebuie să-l găsească, pentru a putea să alerge mai repede și să sară mai sus, scăpând astfel de 
monștrii care îl urmăresc.

credit foto: © Giulio_Fornasar / Fotolia

Comments

comments

Previous:

Veneția – tainele orașului de pe ape!

Next:

Castiga premii zilnice cu ecuisine.ro

You may also like

Post a new comment