Amicul meu Iepurila

08 May of 2015

Fotolia_61828774_Subscription_XL

Imaginea iepuraşilor expuși în petshopuri sau târguri de animale l-a făcut pe prichindelul tău să nu se vrea urnit de lângă aceasta decât însoţit de unul din ei. Doar e atât de frumos, blând şi gingaş! Da, mai are câţiva, din ciocolată, de pluş… Dar unul viu ce grozav ar fi! Ce faci, dai curs insistenţelor? Cu o primă condiţie: copilul să aibă măcar cinci ani. Şi nu e singura. Cel mic pare a şti mai bine ca oricine că drumul parcurs cu un prieten e mai uşor decât de unul singur.
Şi se lasă înconjurat de jucării care să-i ţină companie. De la un moment dat însă e posibil ca prietenii neînsufleţiţi să nu-l mai bucure la fel de mult. Avantajele „jucăriei“ însufleţite Chiar şi simpla observare a animalului, cât se poate de interesantă, îi lărgeşte copilului orizontul şi capacităţile intelectuale, permiţându-i să ia cunoştinţă de multe dintre legităţile naturii.
Priveşte situaţia şi din punct de vedere pedagogic: puiul tău se va simţi, poate pentru prima oară, răspunzător de altcineva. Curăţând cuşca iepuraşului, va învăţa să se gândească nu doar la nevoile lui, ci şi la ale altcuiva. E foarte greu să inoculezi unui copil simţul responsabilităţii, dar un animal de companie drăgălaș te-ar putea ajuta să soluţionezi problema.

Aspecte mai puţin îmbucurătoare

O fi el iepuraşul frumos, blând şi gingaş, dar să ştii că necesită o îngrijire specială. Iată ce va trebui să faci pentru ca Urechilă să se simtă bine în casa ta. ●  Pune-i la dispoziţie un loc liniştit, răcoros şi lipsit de umezeală, unde să se poată retrage pentru a scăpa de atenţia excesivă a admiratorilor; ●  Găseşte un medic veterinar care să-l îngrijească când va fi cazul; ●  Petreceți, fie tu, fie un alt membru al familiei, împreună cu copilul, alături de micul pufos, câteva ore pe zi stând pe jos, în linişte, încercând să-i câştigaţi încrederea; ●  Arată-i copilului că iepurele este foarte gingaş, că are sentimente şi emoţii, la fel ca el, şi trebuie tratat cu multă blândeţe; ●  Pune la dispoziţia pufosului cutii de carton şi jucării de ronţăit, pentru a-l şti mereu distrat şi relaxat; ●  Ține animăluţul departe de cablurile electrice şi telefonice, altfel le-ar putea ronţăi cu nesaţ. Distrage-i atenția şi de alte obiecte şi piese de mobilier ce ar putea suferi acelaşi tratament.

Credit foto: © fotoskaz / Fotolia

Comments

comments

Previous:

„Antibiotice“ pentru computer

Next:

Yard Sale @ Dianei 4

You may also like

Post a new comment