4 moduri creative de a-ţi petrece weekendul

12 June of 2019

După o săptămână grea de muncă, cu siguranţă abia aştepţi weekendul, pentru relaxare şi distracţie. Cu toate acestea, există momente în care nu ai chef să faci nimic special în zilele libere sau pur şi simplu nu mai ştii de ce activităţi să te bucuri, astfel încât să nu îţi cheltui şi ultimii bani rămaşi. Pentru a-ţi petrece weekendurile în mod creativ, noi îţi oferim o mână de ajutor! Ţine cont de următoarele sfaturi, care te vor ajuta să te relaxezi şi să înveţi lucruri noi, ce îţi pot schimba perspectivele.

1. Pictează

Poate nu ai luat niciodată în calcul această opţiune, însă pictura reprezintă o modalitate eficientă şi distractivă de a te relaxa în weekend, care te va ajuta să îţi dezvolţi şi simţul esteticului. Cu o investiţie minimă, poţi avea la dispoziţie toate materialele necesare, începând de la culori acrilice şi pensule, până la pânză, cu ajutorul cărora te poţi mândri cu propria operă de artă. Nu te îngrijora, nu este necesar să ştii să pictezi, ci să te simţi din nou copil, prin această nouă activitate introdusă în viaţa ta. Pictura te poate ajuta să te redescoperi, învăţând trucuri utile, pe care şi cei mai mari artişti le folosesc pentru tablourile lor. Astfel, te poţi relaxa într-un mod inedit, exersându-ţi creativitatea şi inspiraţia.

2. Scrie o poveste

De câte ori nu ţi-ai dorit să aşterni câteva gânduri pe hârtie, dar nu ai găsit ocazia potrivită sau ai preferat să te ocupi de alte activităţi? Pentru a-ţi petrece zilele de weekend într-un mod creativ, poţi începe să scrii o poveste! Indiferent dacă scrii despre viaţa ta sau îţi doreşti să le faci o bucurie copiilor, scriind o poveste cu prinţi şi prinţese, scrisul te va relaxa şi te va binedispune, deopotrivă. De cele mai multe ori, prinşi în agitaţia de zi cu zi, uităm de lucrurile cu adevărat importante şi relaxante pe care le putem face pentru noi sau pentru cei dragi. Ia o foaie de hârtie şi scrie despre ceea ce te face fericit – povestea pe care o vei scrie poate fi citită şi peste ani, când îţi vei aminti cu drag ce ai realizat într-o zi banală de weekend.

3. Înscrie-te la un curs de actorie

Dacă nu mai ştii cum să îţi petreci zilele de weekend, o soluţie utilă poate fi reprezentată de înscrierea la un curs de actorie. Chiar dacă nu îţi doreşti o carieră în actorie, aceste cursuri îţi pot aduce numeroase avantaje:

 • Vei reuşi să îți exersezi creativitatea şi expresivitatea;
 • Înveţi să te adaptezi la diferite situaţii şi îţi pui în valoare toate calităţile;
 • Înveţi să improvizezi şi să vorbeşti mai uşor în public;
 • Te ajută să îţi faci prieteni noi şi să te distrezi;
 • Îţi îmbunătăţeşti cultura generală şi îţi exprimi imaginaţia şi comunicarea, învăţând să îţi controlezi emoţiile;
 • Înveţi să fii expresiv şi sociabil.

4. Realizează un proiect DIY

O altă modalitate creativă pe care o poţi lua în calcul pentru weekend este realizarea unui proiect DIY. Indiferent de amploarea lui, un proiect pe care îl vei duce la bun sfârşit de unul singur, fără ajutorul unui specialist, te poate bucura peste măsură. Astfel, în funcţie de pasiunile tale, poţi opta pentru:

 • Crearea unor obiecte de decor handmade: tablouri quilling, mici obiecte din lemn sau sticlă.
 • Recondiţionarea pieselor de mobilier prin care poţi transforma un scaun vechi, doar cu ajutorul unei cutii de vopsea.
 • Vopsirea pereţilor sau redecorarea camerei prin integrarea tapetului sau a unui plafon plin de stele.
 • Refolosirea hainelor, pentru crearea unor obiecte noi: cu ajutorul unei rochii pe care nu o mai porţi vei putea obţine două piese vestimentare, compuse din fustă şi bluză.
 • Crearea unor proiecte spectaculoase pentru grădină, cu ajutorul lemnului sau a altor elemente pentru decor: folosirea buturugilor în loc de scaun, integrarea pernelor pentru exterior pe terasă sau balcon.

Cu ajutorul acestor tehnici DIY, nu numai că vei putea economisi bani, ci te vei bucura şi de proiecte practice, fie că este vorba despre amenajarea casei sau despre reîmprospătarea garderobei.

Există o mulţime de activităţi interactive de care te poţi bucura în weekend pentru a petrece timpul cât mai eficient cu putinţă. Indiferent dacă alegi pictura, înscrierea la un curs de actorie sau realizarea unui proiect DIY, vei beneficia de clipe relaxante şi de multă veselie!

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Nicolas Cage

Previous:

Nicolas Cage, distins cu Trofeul Transilvania la TIFF 2019

EpicTalk2019

Next:

(P) #EpicTalk2019. Bilete la preț redus pânã în data de 30 iunie 2019

You may also like

Post a new comment