Mandela de la FC Barcelona

17 January of 2014

© fabioberti.it / Fotolia

© fabioberti.it / Fotolia

Firește că inteligența n-a fost împărțită în mod egal între pământeni, căci așa e lumea, nedreaptă. Și firește că și gradul de culturalizare diferă de la un individ la altul. Nu toți avem aceleași șanse și posibilități, și nici asta nu-i drept. Dar în ciuda acestor lucruri am putea, teoretic, să facem ceva pentru a ne antrena mușchiul creierului măcar din când în când.
Am întâlnit multe persoane în ultima vreme care își dedică foarte mult timp unei manichiuri impecabile, unei coafuri de ultimă oră sau programului de fitness, dar care n-au nici cea mai vagă idee cine a fost Nelson Mandela, de exemplu. „Nelson Mandela… ăsta n-a jucat la FC Barcelona?“ m-a întrebat de curând o blondă foarte atrăgătoare. Trebuie să recunosc că m-a lăsat paf, am crezut la început că glumește.
Bineînțeles că și eu am lacunele mele. Unele dintre ele chiar grave. Dar măcar mă simt prost din cauza lor și fac ceva. Sigur că nu putem să le știm pe toate cu toții, dar să te mai uiți din când în când și la niște știri serioase, să mai arunci o privire într-un ziar sau să deschizi o carte n-are cum să dăuneze. A avea idee ce se întâmplă în lume, a privi un pic în afara pătrățelului în care trăiești este foarte interesant și-ți lărgește orizontul. De fapt, mai interesant decât ultimele trenduri în materie de lacuri de unghii.
Multă vreme geografia a fost punctul meu slab. Așa că într-o zi mi-am luat globul pământesc al copilului și am început să reînvăț țările și capitalele lumii – cam ca la școală. Pur și simplu. Poate că nu e o chestiune de viață și de moarte să știu care-i capitala Georgiei, dar nici nu-mi dăunează. N-am fost niciodată o tocilară, însă am considerat întotdeauna că a ști multe lucruri e sexy. Tipii deștepți sunt atrăgători. Și tipele deștepte la fel.
Trendy și isteț nu sunt lucruri care se exclud. Cultura te face mai interesant, iar a învăța ceva nou, a te informa și a deveni astfel mai isteț nu costă nimic, e gratis. La cultură are oricine acces. Nu trebuie decât să mergi până la bibliotecă – sau să intri pe net. Și observi repede că a citi poate fi distractiv. O geantă nouă, o coafură trendy sunt doar la prima vedere mai valoroase decât un creier antrenat. Iar partea bună e că cele două nici măcar nu se exclud: o minte brici are loc și sub cel mai trendy breton.

Comments

comments

Previous:

„În luna a noua purtam încă mărimea XXS“

Next:

Sezonul de nunti se deschide cu Targul Ghidul Miresei!

You may also like

Post a new comment