Dieta Sirtfood: cum a slăbit Adele 22 de kilograme

09 June of 2020

Dieta Sirtfood a devenit rapid preferata europenilor și este renumită, nu doar pentru că celebra cântăreață Adele a slăbit multe kilograme, ci și pentru că permite consumul de vin roșu și ciocolată.

Ce este dieta Sirtfood
Doi nutriționiști celebri din Marea Britanie, care lucrează pentru o sală privată de gimnastică sunt creatorii acestui regim controversat. Această dietă s-a bazat pe cercetarea unui grup de șapte proteine ​​găsite în organismul uman care s-a dovedit că reglează o varietate de funcții, inclusiv metabolismul, inflamația și durata de viață.

Anumiți compuși ai plantelor pot fi capabili să crească nivelul acestor proteine ​​în organism, iar alimentele care le conțin au fost denumite „alimente sirt”. Printre acestea se numără: napul, vinul roșu, căpșunele, ceapa, soia, pătrunjelul, uleiul de măsline (extra virgin), ciocolata neagră (85% cacao), ceaiul verde matcha, hrişca, curcuma, nucile, chiliul, leușteanul, cicoarea roșie, afinele, caperele și cafeaua.

Cei doi nutriționiști susțin că, în urma Dietei Sirtfood, o persoană va pierde rapid din greutate, păstrându-și masa musculară și nivelul de imunitate stabil.

Eficiență
Până în prezent, nu există dovezi suficiente că Dieta Sirtfood are un efect mai benefic asupra pierderii în greutate decât orice altă dietă cu restricții calorice. Și deși multe dintre alimentele de mai sus au proprietăți sănătoase, nu au existat studii umane pe termen lung care să stabilească dacă consumul unei diete bogate în alimente sirtfood are beneficii reale pentru sănătate.

Reguli de urmat
Dieta Sirtfood are două faze care durează în total trei săptămâni. Rețetele specifice pentru aceste două faze se regăsesc în cartea „Sirtfood Diet”, scrisă de creatorii dietei. Mesele sunt pline de alimente sirtfood, dar includ și alte ingrediente.

Prima faza durează șapte zile și implică restricții de calorii și mult suc verde. Se urmărește scăderea în greutate, iar creatorii pretind că ajută la eliminarea de până la 3,2 kg în șapte zile.

În primele trei zile, aportul caloric este limitat la 1.000 de calorii. Se pot bea trei sucuri verzi pe zi, plus o masă normală. În zilele următoare, aportul caloric este crescut la 1.500. Aceasta include două sucuri verzi pe zi și alte două mese bogate alimente sirt.

Faza a doua durează două săptămâni. În această fază de „întreținere”, pierderea în greutate ar trebui să fie constantă. Nu există o limită specifică de calorii pentru această fază. În schimb, se mănâncă trei mese pline de alimente sirt și se bea un suc verde pe zi.

Este sănătos?
Alimente sirt sunt alegerile sănătoase și pot duce chiar la anumite beneficii pentru imunitate datorită proprietăților lor antioxidante sau antiinflamatorii.

Cu toate acestea, aceste preparate nu pot satisface toate nevoile nutriționale ale corpului. În plus, consumul de numai 1.000 de calorii nu este de obicei recomandat fără supravegherea unui medic.

Chiar și consumul a 1.500 de calorii pe zi este excesiv de restrictiv pentru multe persoane. Dieta necesită, de asemenea, consumul de până la trei sucuri verzi pe zi. Deși sucurile pot fi o sursă bună de vitamine și minerale, ele sunt o sursă de zahăr și nu conțin aproape nimic din fibra sănătoasă pe care o fac fructele și legumele întregi.

Așadar, din cauza nivelului scăzut de calorii și a alegerilor alimentare restrictive, această dietă poate fi dificil de respectat pe parcursul celor trei săptămâni.

Citeste si: Totul despre dieta macrobiotica / Dieta frantuzoaicelor

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: pexels.com/

Comments

comments

Previous:

Marea hidratare, pregătirea pentru vară

frigarui din soia, soia

Next:

Este soia bună sau nu pentru sănătate?

You may also like

Post a new comment