Dieta cu fasole sau fasolea in dieta

11 January of 2016

Fasolea este la fel de bogată în proteine precum carnea de pui, peștele sau ouăle. Această o face ideală în dietă, în perioadă de post și în sezonul rece. Fasolea în dietă nu are voie să lipsească.

În ciudă prejudecăților, fasolea are puține grăsimi, un număr rezonabil de calorii, foarte puțin sodiu și este, în schimb, bogată în fibre, carbohidrați complecși și o cantitate moderată de acizi grași.

Fasolea reglează glicemia și ține foarte bine de foame, oferind o senzație de sațietate pe termen lung. O cană de fasole are în jur de 15 grame de fibre, adică mai mult de jumătate din valoarea zilnică recomandată și este o bună sursă de potasiu, ceea ce înseamnă că scade presiunea sanguină și reduce riscul apariției accidentelor vasculare. O jumătate de cană de fasole (gătită), are în jur de 4,8 de grame de potasiu și doar cinci grame de sodiu. Fasole în dietă este bună pentru că este o sursă importantă de acid folic.

Fasolea are proprietăți antiinflamatoare, datorită antioxidanților, similari celor conținuți de ceai, grapefruit, vin roșu sau boabele de cacao, iar pigmenții roșiatici din fasole au un efect antioxindat de 50 de ori mai mare decât vitamină E.

Luând în calcul toate acestea, nutriționiștii recomanda consumul a minim 500 de grame de fasole pe săptămâna, pentru o dietă echilibrată și sănătoasă.

Ideal este că fasolea să fie simplă, bine fiartă sub formă de salată cu usturoi, sare, piper, suc de lămâie și puțin ulei. Este recomandată și fasolea bătută, dar fără garnitură de ceapă prăjită, precum și ciorbă de fasole, dar fără carne.

Citeste si:

În multe cazuri, tratamentul afecțiunilor se rezumă la dietă
Cele mai bune surse de fier
Slăbim fără dietă

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cele mai bune surse de fier

mananci banane

Next:

12 motive ca să mananci banane

You may also like

Post a new comment