Detoxifiere cu portocale

24 November of 2015

Dieta de detoxifiere cu portocale este o cale eficientă, plăcută și simplă, prin care poți scăpa de toxine și de câteva kilograme. Dieta cu portocale este la fel de eficientă că și dietă cu lămâie, dar mai prietenoasă decât această.
 
Dietă cu portocale trebuie precedată de o perioadă, de cel puțin o săptămâna în care să elimini complet din alimentație produsele procesate, sucurile carbogazoase, orice produse de tip fast-food și dulciurile concentrate. Este indicat să reduci și consumul de cafea.

Citeste si: Dieta cu lamaie

Durată dietei de detoxifiere cu portocale poate varia de la un minimum trei zile, până la o săptămâna, zece zile. Scopul dietei este acela de a pune într-un fel în repaos tudul digestiv și de a susține procesul de eliminare al toxinelor, concomitent cu o infuzie de vitamină C, alte vitamine și minerale. Dacă respecți dietă pe o perioadă mai lungă, pe lângă detoxifiere, poți pierde până la 3-4 kilograme. Dietă de detoxifiere cu portocale te ajută să-ți cureți tenul, din interior și să scapi de unele dintre problemele legate de sănătatea pielii.

Detoxifiere cu portocaleDietă de detoxifiere cu portocale recomanda consumul de suc de portocale, preparat în casă.
 
Secretul stă în a consumă sucul de portocale imediat ce a fost făcut. Pe parcursul zilelor de dietă poți bea până la 7-8 pahare (de dimensiuni medii) cu suc de portocale proaspăt. Este recomandat că cea mai mare parte din pulpă fructului să o adaugi în suc, pentru că, în felul acesta, vei beneficia de un aport suplimentar de fibre, aport foarte necesar, mai ales dacă prin dietă cu portocale urmărești atât o detoxifiere generală a organismului, cât și scăderea în greutate.

Eficientă dietei cu portocale este data de conținutul mare de vitamină ce pe care aceste fructe îl conțin. Vitamină C este unul dintre cei mai puternici și mai activi antioxidanți, care combat producerea radicalilor liberi. În 100 de grame de fruct sunt 53 de miligrame de vitamină C. La efectele benefice aduse de vitamină C se adaugă cantitatea importantă de potasiu – un mineral „specializat” în detoxifiere, dar și calciul care are capacitatea de a dezintegra celule adipoase. 

Dieta are capacitatea de a reglea constantele biologice ale organismului. O altă calitate a portocalelor este aceea că reduc aciditatea sângelui, iar prin această intervin în procesele de reglare a tuturor constantelor biologice. în portocalele sunt 170 de fitonutrienti specifici și 60 de flavonoide, cu efecte antioxidante și antiinflamatori. Portocalele conțin și vitamină A, dar și vitamine din grupul B, precum și cupru, sulf și fier. Sărace în sodiu, portocalele coapte au doar 10% fructoză ceea ce le face extrem de utile în dietele pentru scăderea în greutate.

Citeste si: Femeile se gandesc la mancare mai mult decat la sex

Dieta de detoxifiere cu portocale nu are contraindicații și poate fi repetată o dată, în fiecare sezon,dar mai ales în perioada rece din an.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

dieta cu lamaie

Previous:

Dieta cu lamaie

Next:

Ce boli vindeca lamaia si cum o folosesti eficient

You may also like

Post a new comment