Detenția școlară înlocuită cu meditație a dat rezultate incredibile

27 March of 2020

La noi în țară, obiceiul detenției sau al pedepselor de izolare (în bibliotecă, de exemplu) a copiilor care fac probleme la școală nu există.

În cel mai rău caz, elevul român este rugat să părăsească clasa pentru câteva minute și să stea pe hol, în liniște, până se sună de pauză. În cazurile mai grave, părintele este rugat să vină la școală ca să discute cu profesorul și directorul școlii în vederea scăderii notei la purtare. Am văzut însă foarte multe cazuri de detenție în mai toate filmele americane cu adolescenți și am înțeles ce înseamnă la ei aplicarea acestor metode coercitive.

Este într-adevăr discutabil dacă detenția sau izolarea are drept rezultat o dezvoltare corespunzătoare a copiilor. Metoda mizează de fapt pe ideea de a face de râs studentul în fața celorlalți, lucru ce afectează întotdeauna negativ psihicul oricui. De aceea, trebuia găsită o nouă modalitate care să îi ajute pe elevi să devină mai buni, mai calmi și mai liniștiți, fără a le afecta respectul de sine.

În acest context, în Baltimore, o localitate din Statele Unite, Școala Robert W. Coleman a adus o schimbare a metodei lor de „detenție” și s-a bucurat de un succes deosebit. Cu ajutorul practicii antice de meditație hindusă, școala a organizat o sală de Meditație Mindful, în februarie 2016. Aici, meditația a fost folosită pentru a calma și a ajuta elevii să facă față anxietății și stresului – disciplinând astfel gândurile lor. Această metodă a fost introdusă printr-un parteneriat cu Fundația Holistic Life.

După o anumită perioadă de timp, care s-a scurs de la implementarea acestei măsuri neobișnuite, s-a constatat că rata de pedepsire în școală a scăzut semnificativ. Unii dintre elevi au vorbit chiar despre modul în care programul le-a schimbat viața și despre cum se pot concentra, de exemplu, asupra unui test, deși în jurul lor este foarte multă gălăgie. Alți studenți și-au amintit că, în mijlocul unui conflict cu părinții, erau pe punctul de a-și pierde cumpătul, dar și-au amintit de tehnicile de respirație, iar spiritele s-au calmat aproape imediat.

Citeste si:

Comments

comments

Previous:

Studiu: bebelușilor lăsați să plângă nu li se întâmplă nimic

Next:

Copiii 
și tehnologia. Compatibilitate perfectă și câteva probleme

You may also like

Post a new comment