Detalii incredibile despre ciocolata

05 August of 2018

Ciocolata a fost mult timp numita hrana zeilor si mult timp a fost asociata cu un simplu rasfat gustativ. Dar, in realitate trebuie sa stii cateva detalii incredibile despre ciocolata. Minunata hrana a zeilor este consumata in toata lumea, este mult mai sanatoasa decat se credea acum 20 de ani, este un produs de baza in lista cu ingrediente destinate frumusetii si este o bucurie pentru trup, minte si suflet!

1. Cercetarile au aratat ca ciocolata a fost preparata si consumata  inca de acum 2500 de ani. Mayasii din America Centrala au considerat preparatele facute din boabe de cacao ca fiind o mancare divina. Din paste rezultata din zdrobirea boabelor de cacoo amestecate cu un sirop dulce se faceau un fel de “bomboanele” timpurii care nu lipseau de la procesiunile religioase si de la momentele importante ale familiilor sau comunitatii.

2. Desi originara din America Centrala, o mare parte din cacao, ingredientul de baza al ciocolatei este cultivat azi in Africa. Aproape 66% din cacao este cultivata in Africa si doar 15 tari produc aproximativ 98% din pudra de cacaodin lume.

3. Ciocolata creste tonusul psihic. Nu este vorba numai de zaharul din ciocolata care te face sa te simti bine, dar si de nivelurile ridicate de serotonina si endorfine care se gasesc natural in ciocolata – in fapt in pudra de cacao si care dau un sentiment bun. Ciocolata actioneaza si ca un antidepresiv natural, usor.

4. Deși bogata in grasimi, pudra de cacaoo si implicit ciocolata nu este complet rea. De asemenea, depinde ce fel de ciocolata consumi. Ciocolata neagra este cea mai buna deoarece este buna atat pentru inima, cat si pentru piele. Bomboanele conțin, de asemenea, un nivel scazut de colesterol. Ca sfat general valabil: alege meru ciocolata simpla, fie ca este cu mai mare sau mai mica concentratie de cacao si evita ciocolatele umplute cu creme sau combinatiile de ciocolata cu alune, biscuiti sau altele. Evita categoric ciocolata alba! 

5. Cuvantul “ciocolata” provine din cuvantul mayaa “xocalati”. Xocalati inseamna apa amara si are sens, deoarece primii Mayani nu au adaugat zahar sau altceva pentru a o indulci. Se mai spune ca ei au adaugat un fel de ciuperca halucinogena la preparatul de cacao pentru a depasi gustul amar (foarte amar) al pudrei crude de cacao.

6. America conduce lista tarilor care consumă cea mai mare cantitate de ciocolata. Ciocolata a devenit o parte a bucatariei americane. Acestia consuma peste 50% din ciocolata din lume.

7. Pofta de ciocolata nu poate fi satisfăcută de nici un alt dulce sau bomboana. Cand simti nevoia sa mananci ciocolata, dulciuri nu fac pofta sa treaca.

8. Laptele cu cacao si foarte putin zahar sau miere este considerata una dintre cele mai bune bauturi dupa efort fizic, ideala pentru copii si un foarte bun tonic general.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

carne si alimente sanatosa cu fier. deficit de fier

Previous:

Deficit de fier. Alimente care rezolva problema

Next:

Ce nu ştiai despre banane si de ce este important sa le consumi

You may also like

Post a new comment