Destinații romantice

19 June of 2019

Destinații romantice – Love, love, love. Ce-i mai frumos decât să ne iubim într-un oraș care îndeamnă la visare? Iar dacă vrei și altceva în afară de Paris, am căutat care sunt și celelalte cele mai romantice locuri din Europa, dar și ce poți face acolo… în afară de a iubi din toată inima!

Bruges, Belgia

Micul oraș flamand este la doar o oră de mers cu trenul de capitala Belgiei, Bruxelles. Nu există turist care să fi ajuns aici și să nu fi fost fascinat de dantelăriile parcă pictate pe turtă dulce – cam așa arată fațadele clădirilor. Supranumit „cel mai frumos oraș din Belgia“, Bruges are unul dintre cele mai vechi centre istorice din Europa. Și exemplar întreținut, de asemenea!

Când vă veți plimba de mână pe aici, veți observa cele trei mari catedrale deosebite, aflate în patrimoniul UNESCO. Una este Sfântul Salvator, printre puținele clădiri vechi din Bruges care au supraviețuit vremurilor tulburi. Al doua este Notre Dame și adăpostește capodopera Madona cu pruncul a lui Michelangelo. Și cealaltă este Biserica Sfântului Sânge, numită așa după o relicvă unică în lume: aici se găsește un tub cu câteva picături din sângele lui Iisus Hristos.

 

O porție de romantism

Un oraș al artei, în special al picturii flamande, Bruges vă va cuceri iremediabil. Plimbați-vă cu barca pe canale și contemplați orașul liniștit de pe apă trecând pe sub podurile arcuite.

Sau plimbați-vă cu bicicletele pe străduțele pavate, flancate de clădiri vesele. Apoi, gustați din ciocolata afrodiziacă pe care o găsiți în magazinele cu dulciuri, o tentație căreia nu-i veți putea rezista!

Iar dacă vreți un loc doar pentru voi, urcați pe terasa turnului Belfry, la 83 de metri înălțime, unde clopotele bat la fiecare jumătate de oră. După ce urcați cele peste 350 de trepte, panorama orașului vă va bucura pe deplin!

 Sibiu, România

Sibiul nostru are un farmec aparte și întotdeauna vă va primi cu acea atmosferă potrivită pentru o escapadă în cuplu. Cu o istorie de peste 900 de ani, cu un centru care este cel mai mare ansamblu urban medieval din România și care încă păstrează aerul vremii, Sibiul vă așteaptă să savurați câte un pahar cu vin, seara, la unul dintre restaurantele din Piața Mare, de unde veți avea o priveliște deosebită.
Plimbați-vă pe strada Cetății, „cea mai frumoasă stradă din Sibiu“ și odihniți-vă pe o bancă dintre ziduri, la umbra unui arbore bătrân. Luați și o porție de artă la unul dintre cele mai importante muzee din România, aflat în Palatul Brukenthal.

Puteți să vă pierdeți pe străduțele roșietice și 
înguste, apoi să intrați în primul bar să vă încălziți cu un sufleu de ciocolată.

Fericiți și îndrăgostiți

Dacă vreți să fiți și aici la înălțime, urcați în Turnul Sfatului, care adăpostește un mic muzeu. De sus, prin geamurile vălurite de vreme, veți avea senzația că sunteți în centrul 
celui mai frumos oraș în care ați fost până acum împreună!

Iar când vreți să vă îndepărtați de străzi și ziduri, mergeți la Muzeul Astra, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, ca să admirați civilizația populară tradițională din toate regiunile țării. Alegeți o plimbare cu trăsura sau luați la pas toate aleile din pădure!

Provence, France

Dacă preferați să vă consolidați dragostea într-un road-trip, Provence este poate cea mai romantică regiune, un paradis cu parfum de lavandă. Așa că vă propun un zbor spre Nisa, iar de aici să închiriați o mașină și să evadați în doi!

 

Vizitați Nisa, unde apa mării este de un turcoaz ireal, Cannes, ca să pășiți pe covorul roșu de la Palais des Festivals, Saint-Tropez, pentru un party de ținut minte o viață, și Marsilia, pentru un citybreak ca la carte.

Din sat în sat

Apoi, plecați printre câmpurile purpurii în sezon spre sătucele uimitoare ale regiunii. Se spune că ar fi cel mai frumos Roussillon, o așezare urcată pe un deal înalt, parte din Parcul Natural 
Luberon. De aici, priveliștea te lasă fără aer: câmpuri verzi întinse, cer azuriu și un vârf – Muntele Ventoux,  ce se remarcă în peisajul feeric. De aici, mergeți în Ansouis, un sătuc cât un castel, care este perfect pentru 
câteva ore de liniște. Apoi, Les Baux-de-Provence vă așteaptă ca să vă impresioneze printr-o simplitate de o frumusețe rară și cu multe locuri de vizitat. Lourmarin merită și el o oprire, deoarece este o îmbinare de istorie spectaculoasă: ruine din neolitic, un oraș roman, un castel renascentist și multe case din perioada medievală.

Bargeme, un sat înalt cocoțat și el pe o stâncă, vă poate oferi cele mai memorabile cine romantice pe care le-ați avut vreodată! 
Iar la final, nu uitați să vă opriți și în Gourdon, aflat pe un traseu rutier spectaculos. Aici, veți cunoaște istoria lui Richard Inimă-de-Leu.

Porto, Portugalia

O plimbare cu tram-ul portughez, una braț la braț prin grădinile palatului de cristal și un apus văzut împreună de la Serra do Pilar… și deja ai o vacanță plină de iubire!

După ce vă plimbați pe cheiurile și străzile de poveste din Ribiera, pline de monumente istorice, dar și de magazine cochete, opriți-vă și la obiectivul central al orașului vechi: Catedrala Se, construită în stil romanic cu elemente gotice, în secolul al XII-lea. Dar nu ratați nici Palatul Bursei, o bijuterie arhitecturală de secol 19, aflat în patrimoniul UNESCO. Astăzi adăpostește galerii de artă și un restaurant elegant.

Activități de neuitat în doi

Luați funicularul din Ribiera către 
Batalha, ca să admirați râul Douro și o parte din oraș de deasupra faimosului pod Dom Luis. Faceți asta seara, la apus, e mai romantic! O altă plimbare de vis poate fi și în grădina maurilor, printre palmieri.

Iar când vreți să vă retrageți într-un local, alegeți o cramă de vinuri dintre cele din port. Unele oferă chiar și 
tururi romantice, cu priveliști 
deosebite asupra orașului!

Dacă sunteți melomani, mergeți la un concert la Casa da Musica, sala de concerte impresionantă care găzduiește Orchestra Națională Porto, Orchestra Barocă și Orchestra Remix.

Sau poate vreți ceva și mai inspirațional pentru dragostea voastră? Puteți face o croazieră de o oră pe râul Douro ca să admirați toate cele șase poduri, dar și luminile și culorile orașului.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Corina Matei
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Sibiu – scurt ragaz în medievalitate

Next:

Viena, între turism și lifestyle

You may also like

Post a new comment