Destinații pentru senzații spa unice în lume

17 July of 2017

Destinații pentru senzații spa unice în lume – Ce zici de o combinație între spa și sport extrem? 
Dacă ți se pare că răsfățul previzibil din jacuzzi și-a cam tocit farmecul, încearcă cele mai puternice senzații spa 
în 7 destinații care îți oferă tratamente unice în lume!

1  California, deșertul Mojave: baie de sunet

În inima deșertului, în locurile care au făcut gloria Dosarelor X, un inginer vizonar a construit integratronul, o instalație menită a ne conecta la vibrațiile din spațiu. Dacă proiectul inițial, legat de contactul cu civilizații extraterestre, a căzut destul de repede în uitare, actualele proprietare au descoperit cât de binefăcătoare sunt sunetele și vibrațiile care ne străbat atunci când suntem înconjurați de câteva zeci de boluri tibetane enorme, în această construcție specială care trece acum drept spațiul cu cea mai bună acustică din Statele Unite. 
Feel the vibes!

2  Israel, Talma Elazar: 
mângâierea 
unui șarpe

Timp de mai mulți ani, Ada Barak a văzut mii de turiști la ferma ei de plante carnivore: inițial, atracția locului erau plantele care devorau șerpi și alte reptile. Până când Ada a observat cum turiștii care atingeau șerpii neveninoși din sere sau se lăsau atinși de ei se relaxau și pur și simplu nu le mai venea să plece de acolo. Acum, ea a dezvoltat un sistem de masaj de relaxare care începe cu șocul câtorva șerpi care ți se așază pe abdomen – după ce senzația de panică inițială este învinsă, masajul realizat de șerpi creează o unică senzație de relaxare. Cei care au încercat-o o dată tind mereu să revină!

3  Maldive, Lime Spa: 
scufundare

Impresionanta construcție cu pereți de sticlă le oferă vizitatorilor posibilitatea de a fi găzduiți sub nivelul oceanului, cu vedere permanentă la uluitoarea viață subacvatică. 
În rest, masaje, împachetări etc. Dar adevăratul agent de relaxare este senzația de curgere albastră care te separă complet de lumea obișnuită.

4  Islanda, Blue Lagoon: o baie fierbinte și albastră sub cerul liber

Într-un bazin natural din Nordul Înghețat, apele geotermale sunt literalmente… albastre! Culoarea profund albastră a bazinului este dată de silicați, alge și minerale, care au și efect terapeutic.

5  Cehia, Praga: 
o baie cu guler de spumă

La berăriile Bernard ai de-a face cu bere de uz intern și extern deopotrivă! Baia cu bere se practică aici încă din vremuri medievale: se spune că face bine la plămâni, regenerează pielea și revitalizează sistemul nervos. Atenție, nu vei obține același efect dacă torni bere de la cutie în cada ta de acasă: construcția căzilor, compoziția berii din ele, dozarea temperaturii sunt secrete ale berarilor praghezi și ele ajută la concentrarea efectelor binefăcătoare. 
Nu este însă un secret că, după 
o astfel de baie, nu trebuie să faci duș timp de cel puțin 12 ore – practic se asigură și un parfum unic pentru toată ziua!

6  China, rețeaua Oriental Taipan: massage & spa, masaj cu foc

Pe scurt, pentru cunoscători: ventuze! Moxele, așa cum se numesc oficial în limbajul medicinei tradiționale, au fost folosite de mii de ani peste tot în lume în diverse scopuri terapeutice. Realizarea centrului de masaj chinez este unul blând pe bază de ventuze despre care se spune că echilibrează instantaneu circulația energiei prin corp. Ar putea lăsa urme roșii pe piele, dar după ele rămâne o senzație de corp ușor ce nu are termen de comparație!

7  Finlanda, Porvoo: 
congelare instant!

La Haikko Spa, crioterapia ajunge pe culmile ei: aici se află cea mai rece cameră din lume, unde nu sunt mai mult de minus 120 de grade Celsius. Îi urmează Thermes Marins din Monte Carlo, unde ți se oferă „numai“ minus 110 grade! În cabina de la Haikko intri fără haine, poți sta de la 1 la 3 minute și la capătul experienței capeți și o diplomă, plus o piele renăscută și chiar vindecată, dacă se întâmplă să suferi de psoriazis. Șocul termic te curăță garantat de efectele stresului și te ajută să dormi mai bine.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Coasta Amalfi, paradisul de la malul Mării Tireniene

cladiri istorice

Next:

Ce clădiri istorice readucem la viață

You may also like

Post a new comment