Deserturi turcești – sunt forma suprema a dulciurilor. Sunt perfecte, aromate, frumoase si irezistibile. daca vrei sa incerci sa le faci acasa, culmea!, este mult mai simplu decat crezi, iar mai jos gasesti retetele si indicatiile.
Kunefe
Ingrediente: 500 g aluat pentru cataif, 500 g brânză dulce de vaci, 125 ml lapte, 225 g unt, 600 g zahăr, sucul de la o jumătate de lămâie, 340 ml apă, fistic măcinat
Mod de preparare:
- Se topește untul și se așază jumătate din aluat într-o tavă. Aluatul se desface cu mâinile și se toarnă peste el jumătate din untul topit.
- Pentru cremă, se amestecă brânza de vaci cu laptele. Crema se toarnă peste aluat. Deasupra se așază restul de aluat și se stropește cu untul ră Se coace la cuptor timp de 30 de minute sau până când aluatul capătă o culoare aurie.
- Într-o crăticioară se amestecă ingredientele pentru sirop (zahărul, sucul de lămâie, apa) și se lasă la foc mediu 7 minute. Kunefe se însiropează, se ornează cu fistic și se servește la temperatura camerei.
Cataif
Ingrediente: 300 g fidea cât mai subțire, 200 g miez de nucă, 100 g fistic nesărat și neprăjit, 60 g zahăr, 175 g unt, 250 g miere, 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
- Se separă firele de fidea, se stropesc cu 100 g unt topit și se amestecă.
- Nuca și fisticul se amestecă cu zahărul și restul untului netopit. Într-un vas de cuptor se pune un strat de fidea cu unt, apoi amestecul de fructe uscate și al doilea strat de fidea. Se coace 30 de minute.
- Se prepară un sirop din miere, 3 linguri de apă și scorțișoară. După ce cataiful s-a rumenit, se însiropează și se lasă 3 ore. Se servește la temperatura camerei.
Tulumba
Ingrediente: 500 ml apă, 2 linguri unt, 3 ouă, 350 g făină, 1 lingură amidon, 3 linguri griș, ulei, 500 g zahăr, 500 ml apă, 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
- Apa se pun epe foc, se adaugă untul și se lasă să se topească. Se adaugă făina și se amestecă bine, până se obține un aluat fin și nelipicios. Se lasă la ră
- Se prepară siropul din apă și zahăr, apoi se adaugă sucul de lămâ
- Când aluatul s-a răcit, se amestecă cu grișul și amidonul. Se adaugă ouăle pe rând, iar când aluatul devine omogen se mută într-un poș cu vârf de stea.
- Se modelează tulumbe de 3-4 cm lungime, care se prăjesc în ulei î Se scurg de ulei și se pun direct în sirop, unde stau 2 minute. Se servesc călduțe.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Alimentele pe care nu ar trebui să le ţii niciodată în frigider

Next:
Crema de lapte – simpla, buna, rapida, gustoasa, versatila
You may also like
-
12 May
Deliciile calde ale dimineții
CulinarDeliciile calde ale dimineții – Multe dintre noi savurează dimineața o cafea sau un ceai, ...
-
16 Sep
Șase pași pentru înghețarea legumelor proaspete
CulinarCine nu iubește legumele proaspete în timpul verii? Gustul este minunat, culoarea este vibrantă și ...
-
08 Jan
Legume cu piure de fasole
CulinarRețeta de legume cu piure de fasole este o mâncarea excelentă pentruperioada lunii ianuarie. este ...
-
22 Sep
Orez cu lapte, desertul copilariei
CulinarFa orez cu lapte, pentru ca este desertul care te intoarce inapoi in copilarie. Un ...