Tiramisu cu fructe de pădure – Un clasic italian îmbogățit cu cremă de mascarpone
Ingrediente (4 porții): • 150 g afine • 200 g căpșuni • 150 g pișcoturi • 100 ml espresso tare, rece • 500 g cremă mascarpone • 50 ml lichior de cafea tare • 100 g zahăr • 200 g frișcă dulce
1 Se spală fructele. Se curăță afinele și se lasă să se scurgă bine. Se curăță căpșunile și se taie sferturi. Se așază pișcoturile unul lângă altul într-o formă plată, dreptunghiulară sau pătrată, și se însiropează cu espresso.
2 Pentru cremă, se dă crema mascarpone într-un castron și se înglobează lichiorul de cafea și zahăr. Se adaugă frișca bătută bine. Se repartizează crema uniform peste pișcoturi. Se nivelează și se așază deasupra toate fructele. Se dă la frigider aproximativ 1 oră, abia apoi se poate servi.
Preparare: 15 minute; La frigider: 1 oră;
Per porție: cca 940 kcal; Proteine: 18 g; Grăsimi: 65 g; Carbohidrați: 66 g
Cupă-desert cu fructe – cu biscuiți-napolitane și frișcă
Ingrediente (4 porții): •150 g biscuiți sendviș alb-negru sau cuburi de napolitane •200 g căpșuni •100 g zmeură •100 g struguri fără sâmburi •55 g zahăr •250 g cremă mascarpone •200 g iaurt natur •125 ml lapte bătut •1 plic zahăr vanilat •2 linguri suc de lămâie
1 Se taie biscuiții/napolitanele în cuburi de 1 cm. Se pregătesc fructele și se taie jumătăți căpșunile și strugurii. Se amestecă toate fructele cu 25 g zahăr. Se lasă să se pătrundă 10 minute și apoi se așază în pahare înalte de desert. 2 Într-un castron se amestecă mascarpone, iaurt, lapte bătut, restul de 30 g zahăr, zahăr vanilat și suc de lămâie, obținând o consistență cremoasă. Jumătate din cantitate se așază peste fructe și se presară cuburile de biscuiți, în afară de 2 linguri, care se pun deoparte. Se repartizează apoi în cupe și restul de cremă de mascarpone, peste care se presară restul de cuburi de biscuiți; se servește imediat.
Preparare: 20 minute; Per porție: cca 520 kcal; Proteine: 13 g; Grăsimi: 32 g; Carbohidrați: 44 g
Jeleu de fructe de pădure – cu un sos delicios de vanilie
Ingrediente (4 porții): •750 g fructe de pădure asortate (proaspete sau congelate) •300 g zahăr •1 plic gelatină granulată •½ baton de vanilie •20 g amidon •500 ml lapte
•1 gălbenuș •1 praf sare
1 Fructele proaspete se curăță, cele congelate se decongelează. Se așază într-un bol 350 g fructe, restul se pasează cu 250 g zahăr. Se pune la fiert piureul. Se înmoaie gelatina în apă, se reduce focul la piureul de fructe, iar când nu mai fierbe, se dizolvă înăuntru gelatina. Se toarnă în bol, peste restul de fructe. Se lasă să se răcească și apoi se dă la frigider, ca să se întărească. 2 Se crestează pe mijloc batonul de vanilie și se scoate miezul cu vârful cuțitului. Se dizolvă amidonul în puțin lapte rece, apoi se bate cu gălbenușul. Se pune la fiert restul de lapte cu miez de vanilie, restul de zahăr și sare. Amestecul de gălbenuș se toarnă peste laptele fierbinte și se dă puțin în clocot, amestecând. Se servește sosul cald sau rece, cu jeleu.
Preparare: 25 minute; Per porție: cca 440 kcal; Proteine: 8 g; Grăsimi: 8 g; Carbohidrați: 81 g
Comments
You may also like
-
04 Feb
Paine cu suc de rosii
CulinarAm mancat paine cu suc de rosii la o amica, acum cateva zile. In week-end ...
-
14 May
Nuga. O reteta veche
CulinarNuga. O reteta veche – Pentru ca nu faci nuga in fiecare saptamana, pentru ca ...
-
12 May
Deliciile calde ale dimineții
CulinarDeliciile calde ale dimineții – Multe dintre noi savurează dimineața o cafea sau un ceai, ...
-
07 Jan
Bunătăți la minut gata cât ai zice „pește“
CulinarFile de pui cu sos de tarhon o mâncare foarte ușoară Ingrediente (4 porții): • ...