Depistarea bolilor gingiei

15 July of 2016

Foarte mulți oameni au probleme de ordin parodontal, de la gingivite la parodontită acută, dar prea puţini conştientizează ce li se se întâmplă înainte de a ajunge să-şi piardă dinţii sănătoşi, susţine dr. Laura Mocanu, specialist în stomatologie generală al clinicii Art Implant, care a lansat, în luna iulie, o campanie de consultaţii gratuite pentru depistarea acestor probleme.

Vreţi să ştiţi dacă aveţi boli de gingie? Profitaţi de luna iulie pentru a vă programa la o consultaţie gratuită. „Oferim consultaţia gratuită, punem diagnosticul şi întocmim planul de tratament potrivit fiecărui pacient în parte. Ne dorim ca oamenii să conştientizeze pericolul reprezentat de problemele parodontale şi să înţeleagă că o consultaţie de specialitate, făcută măcat o dată pe an, îi poate scuti de foarte multe probleme”, a spus dr. Laura Mocanu.

Boala care duce la eşecul tratamentului dinţilor

Potrivit medicului, ce nu ştiu foarte multe persoane este că, atunci când există o boală parodontală, multe din tratamentele dinţilor duc la eşec. „Întâi trebuie tratată problema gingivală şi abia apoi dinţii. Tratamentele sunt destul de simple, mai ales dacă problemele sunt depistate la timp. În astfel de probleme este foarte importantă igiena la domiciliu, pentru că anumite mişcări pe care le facem cu periuţa, de exemplu, nu fac decât să bage toate resturile sub gingie”, subliniază dr. Mocanu.

Românii, mai preocupaţi de estetică decât de funcţionalitate

Concluziile unui studiu realizat recent, de Art Implant, asupra comportamentului românilor faţă de tratamentele stomatologice şi de igienă dentară arată că ne interesează mai mult estetica şi mai puţin funcţionalitatea, iar programări la dentist facem doar atunci când ne doare un dinte sau ajungem să avem probleme dentare grave. 70% din pacienţi vin la cabinetul stomatologic strict pentru o problemă de estetică frontală. Îi interesează doar dinţii cei mai vizibili şi deloc ce e în lateral, neglijând funcţionalitatea în favoarea albirii. Studiul mai arată că 10% din pacienţi vin la cabinete pentru dinţi lipsă şi, mai grav, 20% din problemele dentare sunt provocate de parodontopatie, boală cunoscută în termeni populari drept paradontoză. „În ultimii ani, în România, tot mai multe cazuri se confruntă cu o formă foarte agresivă a acestei boli. În plus, incidenţa acestei afecţiuni a suportului dento-alveolar (gingie şi os) a devenit cu mult mai mare la noi decât în majoritatea ţărilor europene. Alarmant este şi faptul că cei care suferă de această afecţiune – cam nouă din 10 pacienţi – vin în stadii avansate ale bolii, resemnaţi, considerând că e moştenire genetică şi că, asta e, n-au ce-i face. Mulţi alţii nu vin însă deloc, ca și cum nu ar exista soluţie pentru problema lor”, explică medicul.

Paradontoza, generată de o suprainfecţie

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

Natura sursă de sănătate

Next:

Uleiurile esentiale, antibiotice naturale

You may also like

Post a new comment