De ce trebuie sa ai un hobby

23 November of 2015

Există ideea că a avea un hobby nu este pentru toată lumea, ci pentru cei talentați sau pentru cei care au prea mult timp liber. Fals!

Timpurile se schimbă, la fel și oamenii. În zilele noastre lumea se definește prin viteza mare de mișcare, timpul comprimat și munca devenită principalul scop în viață. Cei mai mulți dintre noi se pare că se înscriu în schema: serviciu – casă – serviciu.

Citeste si: Yoga, drumul către tine

„Ce hobby-uri? Mai am timp de așa ceva? De-abia aștept să mă odihnesc, nu știu cum să mă refac mai repede pentru ziua de mâine“, este cea mai comună explicație prntru renunțarea la micile pasiuni.

Dar cu interesele și cu pasiunile noastre cum rămâne? Surprinzător, există persoane care au înțeles că viața înseamnă mai mult decât drumul casă-serviciu plus un cumul de responsabilități și încearcă să-și lărgească preocupările de timp liber și chiar să aibă avantaje din asta.

knit-869221_1920

Ce sunt hobby-urile?
Prin definiție, hobby-ul este o activitate pe care o desfășori în timpul liber, pe care o faci în afara serviciului. Întotdeauna este ceva care-ți place, o pasiune fără de care simți că viața ar fi mai goală și care îți aduce un grad consistent de satisfacție, de bucurie. Când ai un hobby, de-abia aștepți să vină sfârșitul săptămânii sau al zilei ca să-l practici. Poți să îl desfășori de unul singur sau cu prietenii, cu familia.

Hobby-urile te ajută să afli cine ești cu adevărat și care sunt preferințele, interesele și pasiunile tale în viață. Mai mult, un  hobby te poate ajuta să îți descoperi talentele și abilitățile și să devii productiv în ceea ce faci. Făcând ceva în joacă ești mai relaxat și rezultatele pot fi uimitoare.

De ce avem nevoie de ele?
Starea de fericire rezultă din  însumarea micilor succese și bucurii. Cu siguranță nu putem avea succes în toate activitățile pe care le încercăm. De asemenea, dacă măsurați succesul în termeni de standarde extrem de ridicate, poate că vi se pare greu și veți simți că ați eșuat. Cel mai bine e să ne focalizăm atenția pe succese mici și să le facem să se întâmple mai des.

Un hobby nou, un lucru pe care ați visat de mult să-l faceți și nu ați reușit poate fi un mic succes pe care să-l faceți posibil și apoi să vreți să continuați. Mai mult, la capitolul hobby, noi suntem cei care alegem.

Un hobby poate produce inspirație, iar încrederea în sine va crește. Odată ce veți avea un hobby nou, vei deveni mai încântat, mai ambițioas, mai fericit. Apoi, vei deveni mai interesat de alte lucruri, care înainte nu-ți spuneau nimic.
Diversitatea este secretul unei vieți împlinite. Un hobby poate da savoare vieții, poate fi de mare ajutor pentru înlăturarea stresului, pentru echilibrul psihic, pentru că vă permite să faci ce-ți place.

Citeste si: Peste tot prin lume pe bani puțini

Ce hobby îmi aleg?
Colecționarea de timbre, de ceasuri, de obiecte vechi.
Practicarea unui sport: fotbal, handbal, baschet, tenis, sporturi extreme sau un interes special pentru anumite obiecte: motociclete, biciclete, mașini de epocă etc. Activități ce pot fi realizate împreună cu ceilalți: picnic, pescuit, navigare sau surfing ori de una singură: gătitul, fotografia, croșetatul etc.

Descoperă ce pasiuni ai!

Cum identifici o pasiune? Puneți pe listă și lucrurile ciudate sau cele pe care le aveți în minte de mult timp, dar nu ați avut timpul și resursele necesare pentru a le pune în practică. Elimină opțiunile nerealiste.
Indiferent de hobby-ul pe care îl ai, este important să mențineți continuitatea în practicarea lui. Continuitatea și consecvența reprezintă cheia menținerii unui hobby.

Marele secret: rezervă-ți timp pentru pasiunea ta.

Citeste si: Top 5 hobby-uri care îți antrenează mintea și imaginația

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

pinochio, minicnos, minciuni

Previous:

Cinci sfaturi ca sa detectezi ce minciuni spune un mincinos

Next:

Limbajul trupului

You may also like

Post a new comment