Trucuri de frumusete. De ce să procedez așa și nu altfel?

09 December of 2019

Trucuri de frumusete. De ce să procedez așa și nu altfel?  Citește mereu instrucţiunile de folosire de pe ambalaje și urmează sfaturile cosmeticienelor pentru a atinge rezultatele dorite!

1. Cremele anticelulită se masează în piele
Indiferent de consistenţă – cremă, gel sau fluid –, preparatele anti-celulitice trebuie aplicate prin masaj pentru a acţiona eficient. Numai astfel este sti­mulată irigarea cu sânge a pielii, iar ţesu­turile conjunctive de dedesubt capătă fermitate. Astfel pielea e netedă şi îngrijită. La fel de eficiente sunt şi frecarea cu peria sau lufa şi masajele ciupite.

2. Cremele pentru ochi se aplică tapotând pielea
Cremele pentru ochi fac minuni numai pentru cine le aplică bătând uşor cu degetele. Dimpotrivă, aplicată prin frecare crema nu face decît să favorizeze dezvoltarea ridurilor. Pielea din jurul ochilor este subţire şi fină, suferind vătămări la orice tip de frecare.

3.  Încearcă duşurile reci!
Duşurile alternative se pot practica şi iarna, pentru frumuseţe şi vigoare. Este stimulată circulaţia sângelui şi metabolismul e pus la lucru. Venele îşi păstrează fermitatea şi elasticitatea. Începe cu apă caldă, termină cu rece.

4. Crema de mâini are nevoie de mănuşi!
Se spune că mâinile foarte uscate şi chiar crăpate pot să redevină netede şi moi dacă aplicăm seara cremă şi purtăm peste noapte mănuşi subţiri de bumbac. În felul acesta crema rămâne mai mult timp în contact cu pielea, fiind mai eficientă.

5. Folosește föhnul inteligent
Cu cât părul prezintă o tendinţă mai puternică de uscare, cu atât mai joase trebuie să fie treptele de temperatură. Căldura afectează structura firului de păr, care-şi pierde cu timpul rezistenţa şi strălucirea.

6. Nu este bine să spălăm părul înainte de vopsire
Dacă intenţionăm să aplicăm vopsele chimice, trebuie să evităm să spălăm părul cu 24 de ore înainte de vopsire. În felul acesta păstrăm stratul fin de grăsime care se formează în timp pe scalp şi care îl va proteja de acţiunea corozivă a vopselei.

7. Unghiile trebuie pilite
Indiferent că ne tăiem unghiile cu foarfeca sau unghiera, trebuie să folosim în final pila pentru a netezi toate asperităţile, în special la colţuri. Pila circulă într-un singur sens: de la exterior spre mijloc. Se foloseşte o pilă de sticlă, care nivelează unghiile.

Citeste si:

  1. 10 trucuri pentru mâini frumoase
  2. Ai grija de mainile tale!
  3. Unghii îngrijite. Unghii perfecte

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Secretele frumuseţii, adunate din toate colţurile lumii

Next:

Mizează pe naturalețe. Strategie colorata pentru par frumos

You may also like

Post a new comment