De ce nu trebuie să ne temem de endoscopie

12 May of 2016

Investigaţie medicală ce permite explorarea esofagului, stomacului şi duodenului, endoscopia digestivă le dă fiori pacienţilor. Iată de ce nu trebuie să ne fie teamă de endoscopie şi cum ne poate salva viaţa.

Când  medicul îţi recomandă să faci endoscopie digestivă,  nu trebuie să intri în panică, să nu dormi de teamă şi nici să-ţi imaginezi cine ştie ce scenarii de groază pentru că  investigaţia se realizează cu anestezie şi nu presupune disconfort. Singura metodă ce permite explorarea interiorului esofagului, stomacului şi duodenului este endoscopia digestivă superioară şi cu ajutorul său medicul poate vedea ulceraţiile, inflamaţiile, tumorile şi infecţiile sau sângerările de la nivelul tractului digestiv superior. De asemenea, metoda permite şi extirparea eventualilor polipi sau realizarea de biopsii.

Opt ore înainte, fără mâncare şi apă
Pacientul programat pentru realizarea endoscopiei digestive nu are voie să mănânce şi să bea apă cu opt ore înainte de investigație. La indicaţia medicului, și administrarea anumitor medicamente va fi interzisă. Doar în cazurile de urgenţă, în care se impune această procedură, pacientului i se pune sondă nazogastrică pentru a i se goli conţinutul stomacului. Abia după aceea se face anestezia, pentru eliminarea disconfortului, şi se începe investigaţia. Camera ataşată dispozitivului preia imagini ce apar pe un monitor, iar medicul poate observa exact problemele digestive. După 60 de minute de la finalizarea endoscopiei, pacientul îşi revine din anestezie, reapar reflexele de înghiţire, iar după alte 60 de minute poate părăsi spitalul, cu indicaţia de a nu conduce automobile până a doua zi pentru că reflexele îi vor fi mult diminuate.

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

Alergie sau intoleranta alimentara? Cum faci diferenta

Next:

Misofonia sau zgomotele nesuferite

You may also like

Post a new comment