De ce nu poți să fii fericită, dacă simți că asta trebuie să fie starea ta naturală?

31 August of 2018

Femeile vor să fie fericite, dar fac greșeala de a crede că senzațiile emoționale le aduc fericirea. În realitate, ele nu trebuie să caute astfel de senzații pentru că nu le produc sentimentul autentic de fericire. Ele creează de fapt un miraj, care se pierde imediat. Fericirea adevărată vine spontan și nu poate fi zdruncinată.

Oamenii care se consideră fericiți spun că ea este dincolo de conceptele mentale. De asemenea, ei spun că fiecare persoană trebuie să devină conștientă de ceea ce este cu adevărat. Din păcate, majoritatea oamenilor cred că fericirea este ceva temporar. Sunt convinși că pot fi fericiți dacă au mai mulți bani, succes social, o mașină nouă, dacă sunt entuziasmați de o realizare, etc. Deși ei numesc asta fericire, în realitate, toate aceste lucruri nu fac decât să le distragă atenția de la nefericirea interioară.

Adevărata fericire are legătură și cu sănătatea. Există articole despre astrologia medicală din care înțelegem că fiecare persoană poate observa dacă are o predispoziție spre o anumită afecțiune. Dacă reușește să o identifice poate descoperi cauza care o declanșează și astfel va putea face ceea ce trebuie din punct de vedere medical pentru a o preveni.

Fericirea adevărată nu ne împiedică să ne bucurăm de viață, din contra ne oferă acea bucurie interioară permanentă. Oamenii fac greșeala de a gândi negativ, de a-și imagina lucruri care devin principala cauză a nefericirii lor. Dacă privești oamenii pe stradă, vei observa că sunt prea triști, prea gravi, prea sumbri. Gândurile lor îi împovărează și îi împiedică să se bucure de viață.

Pentru a ajunge să fii fericit trebuie să renunți la gândurile negative, la atitudinea distructivă, la ideea că viața are sute de probleme. Cel dintâi trebuie să conștientizezi negativitatea și apoi să o elimini. Negativitatea te afectează indiferent de forma ei de manifestare. Pentru a fi puternic trebuie să scapi de atitudinile nesănătoase.

fericire

Femeile trebuie să înțeleagă că ele, la fel ca toți oamenii, sunt niște spirite vesele. Fericirea este starea lor naturală. Acest lucru se poate vedea la copii, pentru că doar ei au această spontaneitate, care la adulți s-a pierdut. Pare ciudat, dar realitatea arată că oamenilor le este frică să se bucure. Unii sunt atât de serioși încât spun că nu au timp de astfel de banalități. Ei consideră că sunt fericiți dacă își fac o casă, dacă își schimbă mașina, etc. Dar asta nu înseamnă să fii fericit, ci doar să-ți schimbi condițiile exterioare de trai. Toate creează iluzia de fericire, de noutate, dar dispare imediat. A avea prosperitate exterioară nu te face fericit, dacă continui să fii un om fals, care nu este conștient de ceea ce este cu adevărat.

Femeile sunt fericite dacă iubesc și sunt iubite. Mare înțelept RuPaul spunea – “Dacă nu te poți iubi pe tine, cum vei putea să iubești pe altcineva?” Un celebru citat de Rumi îți poate lămuri anumite aspecte, el spune că – “Sarcina ta nu este să cauți iubirea, ci doar să cauți să găsești toate barierele pe care ți le-ai construit singur ca să te ferești de ea.”

Dacă ne referim la iubire (platonică, maternă, romantică sau cum ar fi ea) putem spune că este mai importantă dragostea pe care o ai pentru tine. Aceasta este temelia la toate relațiile tale. Prin urmare, trebuie să te iubești pe tine și abia apoi vei putea iubi pe alții. Trebuie să te respecți, să te cunoști foarte bine, să ai grijă de inima ta, de mintea ta, de corpul tău. Trebuie să te tratezi cu afecțiune, bunătate și înțelegere. Dacă explorezi natura iubirii din interiorul tău, vei dobândi abilitatea de a iubi pe alții și de a primi dragostea de la alte persoane. Poți face multe lucruri pentru tine, posibilitățile sunt nelimitate. Fă zilnic ceva pentru sufletul tău și treptat vei ajunge să te iubești din toată inima.

Foare important în viață este să fii conectat la intuția ta, dar și la Univers. Asta înseamnă să stai mult timp în natură, să te bucuri de soare, de copaci, de tot ce te înconjoară. Îți vei da seamna ce ești cu adevărat, ce simți, că locul tău este în toate aceste lucruri, că ești conectat la o sursă de energie care apare în toate. Pentru a trăi din plin, fă plimbări lungi în natură, mănâncă multe fructe și legume care te încarcă cu energie, bucură-te de liniștea pe care ți-o oferă natura, de căldura soarelui, de aerul curat, de parfumul florilor, etc. Încearcă să faci lucruri care îți plac, pentru că la un moment dat poate vei ajunge să regreți că nu ai făcut anumite lucruri pe care ți le-ai dorit. Cu siguranță noi oamenii regretăm lucrurile pe care nu reușim să le facem în anumite momente ale vieții. Trebuie să profităm de fiecare ocazie și să ne bucurăm de fiecare moment.

Comments

comments

Previous:

Invata sa te iubesti si sa te bucuri de viata!

femeie cu parul rosu, femeie ingrijorata, autosabotajul

Next:

Autosabotajul sau cum să eviți să-ți faci rău cu mâna ta

You may also like

Post a new comment