De ce moare dragostea? Cele mai comune motive

17 September of 2020

Basmele și filmele romantice în care el și ea trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți, iubindu-se cu aceeași patimă ca în prima zi, sunt un mit! Îmi pare rău dacă este cineva dezamăgit, dar realitatea este ceva mai cenușie…

Îndrăgostiții nu rămân îndrăgostiți pentru totdeauna, iar destul de des, chiar și cea mai mare iubire eșuează și oameni care credeau că vor rămâne îndrăgostiți pentru totdeauna constată că dragostea moare. Există o mulțime de motive pentru care se întâmplă asta. În cazurile fericite marea dragoste devine o prietenie sinceră, onestă și totală. În cazurile mai puțin fericite fiecare își vede, la un moment dat, de viața lui.

Chiar dacă fiecare cuplu poate avea propriile motive, care omoară dragostea, există câteva cauze frecvente care fac marea iubire să se risipească.  Iată câteva dintre cele mai des întâlnite.

1. Plictiseala

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care dragostea moare este că partenerii se plictisesc. Cuplurile care trăiesc împreună mult timp cad în rutină și după un timp nu mai au nimic nou de așteptat unul de la altul. Se plictisesc unul de celălalt și încep să caute în altă parte ceva acțiune și divertisment pentru în viața lor.

2. Lipsa încrederii

Oamenii îndrăgostiți au încredere deplină unul în celălalt, iar această încredere este unul din ingredientele esențiale ale iubirii lor. În momentul în care din cele mai diferite motive sentimentul acesta dispare sau este atenuat de fapte sau evenimente care-l șubrezesc, dragostea începe să moară. O relație sănătoasă și dragostea au nevoie de încredere totală. Atunci când unul dintre parteneri nu mai are încredere în celălalt, dispar motivele pentru a rămâne împreună.

3. Prea multă pasiune

Prea multă pasiune poate fi dăunatoare și poate avea efectul opus. Pasiunea este importantă în dragoste, dar atunci când este prea multă, influențează negativ relația și o face să se consume prea repede. În locul pasiunii arzătoare își fac loc o mulțime de emoții negative, cum ar fi ura și gelozia. Doi oameni pasionali nu pot rămâne îndrăgostiți pentru o perioadă foarte lungă de timp.

4. Presiunea

Presiunea pusă pe unul dintre parteneri de a se căsători, de exemplu, va crea, de asemenea, tensiuni într-o relație ceea ce va face ca în cele din urmă cuplul să se fisureze. În fapt orice presiune pusă pe unul dintre parteneri de către  celălalt va duce la afectarea gravă a relației și la pierderea, încet, încet, a pasiunii.

5. Munca și alte distrageri

Când unul dintre parteneri se implică prea mult în muncă rămâne foarte puțin spațiu pentru dragoste. Ei petrec prea mult timp separați și pierd legătura inițială și interesul pentru relație. Nu mai rămâne loc pentru dragoste.

6. Infidelitatea

Indiferent daca infidelitatea unuia dintre parteneri este descoperită/ aflată de celălalt sau nu, aceasta ucide dragostea. Cu excepția cazului în care relația este foarte puternică sau un cuplul acceptă astfel de ieșiri în decor, infidelitatea va marca serios o relație. Se poate trece peste aceste episod, dar relația de cuplu nu va mai fi niciodată la fel cu cea care a fost.

Citește și: Mituri despre dragoste și sex

Text: Otilia Ignat/ Sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

dureri de cap sex

Previous:

Durerile de cap și sexul: o scuză când nu ai chef sau un remediu?

terapie de cuplu

Next:

Cum îți poate salva terapia de cuplu căsnicia

You may also like

Post a new comment