De ce este sănătos să purtăm bustiere

19 April of 2018

Să ridice mâna toate doamnele şi domnişoarele care, după o zi grea, nu răsuflă uşurate când se debarasează de… sutien. Pe lângă sutele de standarde de frumuseţe cărora ne conformăm fără să crâcnim, mai avem şi sutienul. Oricât de bine l-ai alege, oricât de dependentă  ai fi de acesta, într-un moment de sinceritate, tot vei admite că l-ai da jos cu plăcere. 

Cele mai multe femei aleg sutienul pentru efectul de mărire (pornit de la arhicunoscutul sutien cu push-up) – însă nu foarte multe ştiu că sutienul nu are atât de multe beneficii precum îl laudă moda, ba, din contră, acestea intră oarecum în categoria miturilor. Aşadar, când vorbim despre confort, relaxare şi…libertate de expresie, bustiera câştigă detaşat orice bătălie. În plus, bustierele nu sunt dedicate doar activităţilor sportive.

Secretele nevorbite ale sutienelor

Ţesuturile sânului tind să slăbească în urma utilizării constante a sutienului. Şi încă o concluzie la care au ajuns specialiştii ar fi că: mameloanele femeilor care nu poartă sutien sunt, în medie, cu 5-7 mm mai sus decât ale celor care obişnuiesc să îmbrace acest articol vestimentar. În plus, nu există nicio dovadă că sutienul oferă vreun beneficiu pentru sănătate sau pentru aspectul sânilor. Oricât de mult ar atrage privirile, sutienul este mai degrabă un obiect vestimentar ales pentru puterea lui de seducţie decât pentru confortul pe care-l aduce odată purtat.  Dacă vrei să vorbim despre confort, sănătate şi sâni fermi, ar trebui să alegi  bustiera. Dacă vorbim de strălucire și aspect atrăgător, atunci purtăm sutien.

In adolescenta, specialistii recomanda tinerelor sa poarte bustiera din motive relativ lesne de inteles aceasta sprijina dezvoltarea naturala a sanilor. Sanii nu sunt presati, nu sunt ridicati, nu sunt stransi. Procesul de crestere a sanilor variaza de la adolescenta la adolescentainsa, cam in aproape toate cazurile este unul lent. Sanii cresc pe rand, putin cate putin si ating dimensiunile reale si finale in aproximativ un an. Ca sa nu mai vorbim despre momentele de ingrasare sau pierdere in greutate care pot aparea, nu doar in adolescenta, ci si la maturitate. Cand exista variatii de greutate, sanii se vor mari sau vor scadea la randul lor. Un sutien rigid ar putea dauna atat pielii, cat si circulatiei sanguine sau chiar formei sanului.

Asadar, toate motivele enumerate mai sus ne indicafolosirea bustierei ca fiind alegerea cea mai bunapentru corpul nostru.
Daca te gandesti la estetica, la sexualitate si la tendintele de fashion, nu e cazul sate ingrijorezi. In prezent forma bustierei  evidentiaza intr-un mod frumos forma naturala a sanului. Bustierapoate fi purtata cu succes ca inlocuitoare a sutienului si doar tu vei sti. Si asta datorita senzatiei de bine si de libertate pe care o vei avea intreaga zi.

Adio crampe musculare, adio sani lasati. Alege intelept si corpul tau va simti diferenta!

 

Citeste si:

  1. Mărarul, te scapă de anxietate şi creşte fermitatea sânilor
  2. Cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea sanilor
  3. Testul de sanatate al sanilor

Comments

comments

yoga beneficii

Previous:

Yoga: mai multă pace, mai multă fericire

Next:

Oglinda, oglinjoara … si o poveste despre frumusete

You may also like

Post a new comment